Vyberte si ze stovek receptů na Čokoládová nápln do makronek , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Čokoládová nápln do makronek. Tradičních receptech s dalšími tisíci lahůdek. Nakonec ho nechte úplně vychladnout. Makronky vložte do trouby a pečte je přesně minut.
Nechte je uležet do druhého dne, aby se krém lépe propojil s piškotem. O slávu makronek se prý postaraly také dvě jeptišky, které pekly makronky během francouzské revoluce a používaly je jako platidlo za bydlení. Mezitím si připravíme náplň.
Do vodní lázně dáme vejce a cukr a ručně šleháme, dokud nebude mít hmota konzistenci jako těsto na palačinky. Poté odstavíme a přidáme hořkou čokoládu. Pokud už víte, jak je upéct, zde pro vás máme pár tipů, čím je naplnit. K tomu ještě jedna poznámka: náplň dáváme do makronek až tehdy, když jsou vychlazené i makronky, i náplň.
Její chuť je jemná, až sametová a chutná malinově. Ale opravdu, je vynikající. Z této dávky budete mít asi jeden hrnek a to, co vám zbyde, můžete použít jednoduše na pečivo nebo třeba čerstvý croissant.
Do vyšlehaných bílků lehce vmíchejte směs mandlové mouky tak, abyste získali hmotu, ve které když vytvoříte brázdu, pomalu se uzavře. I když se jednalo o dost nehezké macarons, připravila jsem do nich náplň z mascarpone a rozmixovaných jahod (nechala jsem si rozmrazit pár z mrazáku) a lehce jsem ji osladila. Ačkoliv se fakt nejednalo o žádné krasavce, tak někomu chutnaly víc ty čokoládové a někomu zas tyhle (ta náplň byla vážně dobrá). Na pistáciovou náplň prohřejte smetanu s pistáciovým krémem, směs po částech přimíchejte k nasekané čokoládě a dohladka promíchejte.
Do těsta na makronky přidejte pár kapek zeleného barviva. Ten si připravíte jednoduše z 1ml vody a 1g cukru krupice. Vodu s cukrem společně svařte, stačí jen chvilku, aby se rozpustil cukr. Dejte do lednice vychladit. Mražené maliny ponořte na pár minut do vychlazeného cukrového rozvaru, vyndejte na ubrousek a nechte okapat.
Takto připravené maliny použijte do makronek. Dobrý večer, musím pochválit úžasnou náplň do makronek , která mě naprosto uchvátila a budu zkoušet do dalších dezertů ;) už asi rok a kus jsem makronkami posedlá a dlouho jsem se bála do nich pustit, odrazovaly mě negativní komentáře všeho druhu, objevila jsem super blog - nuselská kuchta (snad nevadí že uveřejňuji)a. Náplň z mascarpone a malinového džemu, vhodná jako pojidlo na slepování francouzských makronek. Nugátovo – oříškový krém Jeden z receptů na základní lehký máslový krém s oříšky a nugetou, používáme k plnění mnoha druhů drobného pečiva. Zkuste obyčejný máslový krém, samotný nebo ochucený vaším oblíbeným extraktem.
Pokud máte rádi ovocné náplně, je skvělou volbou malinový, meruňkový nebo borůvkový džem. V jiné vodní lázni ušleháme. Není jednodušší náplň do makronek než ta čokoládová.
Smícháte horkou smetanu s kvalitní hořkou čokoládou, necháte vychladnout a naplníte makronky. Nebo ji předtím můžete vyšlehat do měkkého a nadýchaného krému, čokoláda bude ještě jemnější. Záleží, co máte raději.
Já jsem dřív makronky plnila právě. Krém necháme vychladit cca minut, pak vymícháme do hladka a přidáme malinový džem Schwartau. Opět co nejlépe promícháme.
Náplň dáme na polovinu makronek a slepíme společně se zbytkem makronek bez náplně (jako linecké slepované). Vynikajúca čokoládová plnka quester , 10. Ako som uviedla,mám rada zákusky,no nie také,kde plnky v korpusoch,či roládach sú margarínové,umelé,ale plnka,tá musí spievať.
Taká maslová plnka,to je parádička. Viem,že je viac cholesterolovaná,ale uznajte ,že taky margarín,nieje o nič zdravší. Keď tak 1:hned je o jemnejšie s maslom. Ovocná náplň je vhodná zejména na plnění lineckého pečiva.
Dáme-li si práci s vykrajováním lineckého těsta do různých tvarů a posléze naplníme různými náplněmi a polijeme odlišnými polevami, vznikne nám více druhů cukroví.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.