středa 26. prosince 2018

Zavařování hotových jídel v mikrovlnce

Jak na zavařování hotových jídel v mikrovlnce. V mikrovlnné troubě můžete zavařit polévku, omáčku, guláš a jiné polotovary. Důležité je zavařovat do sklenic se šroubovacím víčkem, ty vám v mikrovlnce nic nevyvedou.


Zavařování v mikrovlnce. Do mikrovlnky sice nepatří nic kovového, ale šroubovací víčka nevadí. Nevím, z čeho jsou vyrobené, ale jde to!

Pokud chcete zavařovat v mikrovlnné troubě, klidně to zkuste, je to rychlejší. Můžete takto zavařit polévku, omáčku, guláš a jiné polotovary. Sklenice naplňte ještě teplým. Zásady a rady při zavařování hotových jídel. Při zavařování hotových jídel je třeba mít vždy perfektně čisté ruce, aby se jídlo před zavíčkováním neznehodnotilo.


Stejně tak musejí být perfektně čisté i zavařovací sklenice a víčka, před zavařováním bychom je měli vyvařit a nechat uschnout (neutírat). Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Podkategorie: v syrovém stavu 1 upravené, hotové 34.


Vepřový bůček bez kosti tepelně upravený, sterilovaný.

Pomazánka připravená z kostiček cukety podušen. Ale zavařování jídel na dovolenou je o malér. V mikrovlnce třeba za minuty upečete bramboru, uvaříte těstoviny přímo v talíři za minut, možností je spousta. Je pravda, že úplně přesnou dobu sterilace v troubě nelze přesně určit. Měkké a choulostivé ovoce potřebuje k zavařování kratší dobu, než tvrdé ovoce.


Omyté plody se opatrně naskládají do sklenic, zalijí se cukerným roztokem, sklenice se uzavřou a dají do mikrovlnné trouby. Pokud víte, že budete jídlo konzumovat brzy po zavaření, stačí hotový pokrm sterilovat cca hodinu v zavařovacím hrnci nebo troubě. Zajímavou možností je zavařování v mikrovlnce. Používají se k tomu výhradně sklenice se šroubovacími víčky. Naplněné okurkami a nálevem se uzavřené vloží do mikrovlnky, doba sterilování je u sklenic s obsahem litru minut při výkonu 7Watů.


Já takto zavařuji maso již celá léta. Mám vyzkoušeno,že nejlepší je plec mírně prorostlá. Vařím jeden den hodinu,druhý minut nebo tuto dobu v jednom dni. Masová směs s medvědím česnekem.


Drůbeží maso z prsou (krůta, kuře) nebo kvalitní vepřové maso (kýta, karé) či drůbeží játra (kdo je rád a smí, tak doporučuji) nakrájím na drobné kousky. Při nákupu hovězího žebra si většinou můžeme vybrat jen z kousků, které má řezník předem nasekané. A to bývají kusy tak kolem kila, málokdy menší.


Aby nám řezník usekl menší kousek, k tomu někdy nebývá svolný, protože by mohly vzniknout půlky nestejné kvality a tu horší by těžko prodával. Tento novodobý způsob sterilace je vhodný zejména pro menší množství zavařovaných sklenic.

Chystám se letos zavařit pár jídel na dovču, nikdy předtím jsem nic nezavařovala, nemám zavařovací hrnec. Mohl by mi někdo napsat, když budu zavařovat v klasickém hrnci, kolik vody mám dát do hrnce a jak dlouho vařit? Výše jsem se dočetla, že maso se zavařuje 2×…Moc díky za rady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky