Maso lze zavařovat syrové, dušené i pečené. Nejčastěji se používá maso drůbeží nebo vepřové. Nemělo by být moc tučné, protože tuk by mohl při delším skladování dodat pokrmu nežádoucí pachuť. Pokud zavařujete dušené maso , nepoužívejte při přípravě cibuli, rychle kysne a maso tak dlouho nevydrží.
Maso nakrájíme na větší kostky, narovnáme do umytých zavařovacích sklenic, přidáme sůl a vodu.
Sklenice dobře očistíme, zavíčkujeme a sterilizujeme na 1stupních dvě a půl hodiny. Maso je výborné jak za studena tak i ohřáté, třeba s bramborem. Komentáře Jak správně zavařovat maso a které je pro to vhodné František 25. Maso nechte přirozeně vychladnout a skladujete někde mimo světlo v chladnějším prostředí. Jak dlouho zavařené maso vydrží?
To je dobrá otázka a mám pocit, že většina lidí vám na ní nedá vlastně žádnou odpověď. V některých kuchařkách najdete, že maso zavařené vydrží roky, ale já bych to neriskovala.
Poté důkladně naskládáme do sklenic, zalijeme 3-lžícemi vody, sklenice uzavřeme a zavařujeme v troubě. Zavařovat lze maso syrové, pečené i dušené. Pokud se rozhodnete zavařovat syrové maso , je třeba ho nakrájet na kousky.
Mělo by být libové a bez kosti. Hodně tučné maso by mohlo mít časem nežádoucí pachuť. Jednoduchá, rychlá a chutná večeře nebo snadné řešení pro dovolenou na chalupě – to je zavařované maso.
Jeho příprava nemusí být nijak složitá, přestože se recepty na zavařování masa do sklenic různí. V mírném varu je udržujeme tak dlouho , až se maso uvaří do poloměkka. U sklenic asi ¼ hodiny, u plechovek celou hodinu. Jak upéct maso , aby bylo zdravé, šťavnaté a měkké? Jednoduše ho osolíte, okořeníte, dáte na pekáč, přihodíte cibuli, česnek, pokapete olejem, podlijete a strčíte do trouby.
Jenže tak jednoznačné to není, pokud si má maso zachovat typickou chuť, vůni, šťavnatost a. Někteří 2x den po sobě po hodině, někteří hodiny a jen jednou. Jedná se o kuřecí, dopředu upečené, část na kostičky a orestovaná. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.
Uzené maso se zavařuje naprosto stejně, jak pečené či syrové,tedy hodiny. Akorát do sklenice přidejte trochu vody a hlavně- uzené,co budete zavařovat ,uďte pouze hodinu,nebo max. Maso se dá zavařit syrové i tepelně zpracované a třeba i polovařené. Podle druhu masa trvá sterilace 5-hodiny, a to při 1°C, kdy se i syrové nebo polovařené maso „dodělá“. K zavařování je nejvhodnější krůtí, kuřecí a vepřové maso.
Nakonec se dají zavařit a uchovat ryby, uzeniny i. Pečené zavařené cukety budou vhodnou přílohou k masu. Pokud si cukety pěstujete na své zahrádce, nenechávejte je přerůst, ale sklízejte mladé plody do délky až cm. Jak poznám, že už mám zavařovat švestky?
Když jsou nedozrálé, nebo přezrálé? Jak skladovat vajíčka v lednici, se dozvíte ZDE. Autor: iStock Zmrazené mořské ryby vydrží až rok, ty sladkovodní však maximálně čtyři měsíce. Po delší době jejich maso po rozmrazení ztrácí chuť a získává blátivou konzistenci.
Velkou pozornost je třeba věnovat i skladování mořských plodů.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.