středa 5. prosince 2018

Hranolky v troubě dieta

Nechte je dobře osušit na utěrce a pak je v míse promíchejte s olejem a solí, případně dalšími dochucovadly. Přesuňte je na plech lehce potřený olejem a pečte asi minut. Plech vyjměte, hranolky promíchejte a pečte je ještě minut. V míse je promísíme s olejem, solí a vybraným kořením.


Plech vyložíme pečicím papírem a něj umístíme hranolky.

Můžeme je dát i přímo na plech. Troubu vyhřejeme na 220°C a vložíme plech do trouby. Celerové hranolky pečeme - minut. Během pečení v troubě je třikrát promícháme. Připravte si doma chutné domácí hranolky v troubě , které jsou mnohem lepší než ty kupované.


Není na tom nic těžkého a navíc si na nich skvěle pochutnáte. Nebudeme si mazat med kolem pusy: takové hranolky , jaké připravíte předvařením a dvojím smažením, v troubě neuděláte.

Máme pro vás ale pár vychytávek, jak se jim opravdu přiblížit a pochutnat si na jedničku. Pusťte se do toho s námi a nebudete litovat! Opláchněte je a osušte kuchyňským papírem. Batáty dobře omyjte (houbičkou nebo kartáčkem) a i se slupkou nakrájejte na stejné hranolky (tenké, nebo o něco tlustší “steakové”, podle toho, jak je máte rádi). Pak už jen stačí smíchat olej s kořením, hranolky v něm obalit, rozložit na plech vyložený pečícím papírem a strčit do trouby.


Zmrazené hranolky v horkovzdušné troubě recepty, které budete milovat. Tématické fráze: hranolky v troubě domaci hranolky v troubě bramborové hranolky v troubě mražené hranolky v troubě hranolky v horkovzdušné troubě hranolky z brambor v troubě jak upéct hranolky v troubě jak udělat hranolky v troubě pečené hranolky domáčí bramborové hranolky v troubě pečení hranolek v troubě příprava. Sice nejsou tak křupavé jako z friťáku, ale zato z nich nekapou tuny oleje. V troubě předehřáté na 1stupňů pečte asi necelých dvacet minut, až zezlátnou, dodává Jiňa.


Hranolky pečené v troubě recepty, které budete milovat. Když máte čas Nejsložitěji připravuje doma hranolky autorka kuchařky Muži sobě, Zuzana Humpolcová, která přiznává, že její postup není zrovna jednoduchý a většinou ho doma praktikují jen opravdoví milovníci křupavých hranolků. Odřežeme dřevité konce, dáme vařit vodu, přidáme do ní máslo, vymačkáme citronovou šťávu a přidáme tam i co jsme oškrábali škrabkou z chřestu.


Recept, jak v troubě udělat z mražených hranolek stejně křupavé jako ty na oleji. Nejprve celou zimu kupujeme cukety za draho a teď se rodí jedna vedle druhé - až nevíme s nimi. A přesně tohle je doba, kdy jsme rádi za každou inspiraci.


Přesně takovou najdete v dnešním receptu.

Dietní fitness a hranolky obvykle nejde příliš k sobě, ale cuketové hranolky v troubě tohle zvládnou. Brambory nakrájíme na malé hranolky a dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v troubě cca minut při 180°C nebo v horkovzdušné fritéze na lžičce oleje. Multifunkční fritéza má u nás časté využití.


Díky lopatce, která se sama otáčí není nutné jídlo míchat, nepřipálí se to. Na plech rozložíme pečicí papír, rozprostřeme na něj hranolky a pečeme je v hodně vyhřáté troubě za občasného míchání přibližně minut. Upečené zlatavé bramborové hranolky osolíme a podáváme. Co se týče amerických brambor nebo bramborových plátků pečených v troubě , platí opět to, že je vhodné snížit obsah přidaného tuku i soli.


Brambory proto nejprve uvařte a až poté upečte, abyste snížili potřebu oleje a brambory jste nespálili dlouhým pečením, které by bylo bez vaření potřeba. Pokud chcete použít tuk, pa nejlepší bude kvalitní olivový nebo řepkový olej, který je přímo určen pro teplou kuchyni. Najlepší plech na hranolky je taký, ktorý je po celej ploche perforovaný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky