pondělí 3. prosince 2018

Domácí vafle bez vaflovače

Vafle bez vaflovače Ingredience. Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Po jednom vešleháme vejce, pak zašleháme kefír a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do. Berte v potaz, že si je ještě namažete marmeládou, takže už by potom byly přeslazené.


Za mě rozhodně palec nahoru! Tradiční belgické vafle - recept: V míse smícháme suché přísady.

Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha. Tak právě jsem dodělala poslední kousek. Musím pochválit,je to opravdu labůžo. Potřela jsem třešňovou marmeládou,navrch šlehačku a pocákala pikaem. Přítel byl nadšen a pěl ódu jak neskutečná dobrota to je.


Vzhledem k tomu,že miluje sladké a tímto zcela dosáhl svého uspokojení,tak dnes. Nasládlá vůně skořice dodává šmrnc jablečným štrúdlům, perníčkům, ale i sušenkám. Proč jí tedy neozvláštnit právě vafle?


Domácí vafle jsou super jednoduché a díky vaflovači se nemusíte skoro o nic starat.

A určitě si je zamilujete stejně jako já! Největší radost mám z toho, že se mi povedlo docílit těsta bez kynutí, které je jednoduché a výsledné vafle jsou krásně křupavé. Do vaflovače nalijte těsto, přikryjte a pečte zhruba 5-minut. Hotové vafle vyjměte z vaflovače a ozdobte podle chuti. Nebo je naservírujte se šlehačkou a polité rozpuštěnou hořkou čokoládou.


Trochu jsem se do pečení vaflí zamilovala a vyzkoušela oba tyto druhy, poté ještě kváskové vafle a nekynuté rychlé. Tedy pokud si pořídíte vaflovač, jistě se nebudete nudit, protože variací je mnoho, dokonce jsou i perfektní slané. Těsto na vafle do vaflovače : recepty Tradiční anglické těstíčko. Záleží jen na vaší chuti.


Pokud děláte vafle poprvé, nahřejte důkladně vaflovač a na rozpálenou plochu vaflovače nalijte do středu těsto a stěrkou rozetřete po celé ploše. Těsta nedávejte moc protože dost nabude. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Domácí vafle.


Vyberte si recept na domácí vafle a připravte si chutný a výjimečný domácí vafle pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší domácí vafle ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně. Existuje mnoho receptů na vafle. Ty pravé, původní, pocházejí z Belgie a známé jsou od 14.


Původní složení těsta bylo mouka, vejce, mléko, tuk a cukr.

Těsto lijeme naběračkou do vyhřátého vaflovače vytřeného olejem. Domácí špaldové vafle poté potíráme marmeládou, čokoládou, zdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem apod. Z tohoto množství připravíme asi kusů vaflí.


Ingredience: 4g hladká mouka, 1g cukr krystal, 1másla (mně se osvědčila Hera), 6ml plnotučného mléko, vejce, lžičky prášku do pečiva, lžičky vanilkového cukru, špetka soli. Příprava: Stejná jako v předchozím receptu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky