úterý 10. května 2016

Poleva na cake pops

Cake Pops – pro cca lízátek, doba přípravy cca hodiny. Tyto takzvaná pečené lízátka se dají připravit dvojím způsobem. Buďto pomocí speciální silikonové formy, kde si je přímo upečeme, anebo postupným tvarováním z již upečeného piškotového těsta. Rozohrejeme formu na cake popsy, kazdu jamku vyplnime az po okraj, zatvorime a pecieme 4-min.


Názov cake pop by sa dal veľmi voľne preložiť ako lízatkový koláč, pretože presne tak cake pop vyzerá. Neexistuje žiadny tradičný a pravý recept na pop cakes a práve v tom je jeho čaro.

Môžete ho urobiť zo zvyškov torty, odrezkov zákuska, alebo si ho pripraviť z hocičoho, čo máte v komore či chladničke. Poté čokoládu znovu rozpustíme a jednotlivé kuličky v ní namáčíme. Hotové cake pops zapíchneme do polystyrenu nebo např. Dle vlastní fantazie můžeme dozdobit např. Takže slané pochoutky jsem nechala na „matkách“ a o sladké jsem se postarala já.


Rozhodla jsem se pro tyto již osvědčené banánové muffiny s čokoládou a CAKE POPS. Na takovéto oslavy jsou totiž skvělé, padnou dětem akorát do ručičky a díky jejich barevnosti ihned zaujmou. Medzitým nasekáme čokoládu na varenie na malé kúsky a zalejeme horúcou smotanou.

Necháme asi minútu postáť, potom miešame, kým sa čokoláda úplne rozpustí. Jednotlivé guľôčky opatrne napichujeme na špajdle, ktorých konce sme predtým namočili do čokoládovej polevy. Ahoj, také jsem cake pops dělala a musím říct, že nadělaly spoustu parády a posloužily i jako originální dárek. Překvapilo mě, že jsem je i já zvládla opravdu jako na obrázku a navíc mě to ohromně bavilo. Pro děti je to super, pro dospělé možná trochu sladší.


Dnes som sa stretla s týmto zaujímavým názvom - cake pops - sú to malé koláčiky na paličke. Na ich výrobu sa používa forma do rúry, podobná forme na malé muffinky. V ponuke je však aj elektrická forma. Klasika mezi polevami - čokoládová poleva – se rozehřeje ve vodní lázní a muže se nanášet pomocí cukrářských sáčků, nebo rovnou vylévat na dezert. Ovocná poleva zase dodá zajímavou chuť i barvu a obzvláštní Váš zákusek, dobře se snoubí s ovocnými dorty nebo osvěží velmi sladký čokoládový dort.


Klasické cake - pops zaznamenaly boom v cukrářském odvětví již před pár lety. My vám však nyní představíme trochu netradiční recept na chutné vláčná lízátka, které si získají oblibu jak u dospělých, tak i dětí. A nebojte se, není to nic náročného. Stačí jen s nadšením smíchat ingredience, použít svoji. Zapíchněte do připraveného stojánku a hned posypejte zdobením.


Je to super recept, ak vám ostanú zbytky z koláča a namiesto tradičných guliek s hrozienkami, môžte vytvoriť zaujímavé malé koláčiky. Protože jsem si vzpomněla, že mi kdesi leží zapadlá forma na cake - pops (kterou jsem kdysi v záchvatu objednala na Bonami a ještě ji nepoužila), volba padla na tato cukrátka, která vypadají jako lízátka ;-) Doufala jsem, že takový styling bude pro dceru neodolatelný a přesvědčí ji ke konzumaci.

Bohužel, nadále pátrala po. Dortíky na špejli neboli cake pops jsou v módě a na vánočním stole se budou skvěle vyjímat. Základem je dortový korpus a chutná náplň, kterou můžete obměňovat.


Nikdo pak nebude vědět, jaké překvapení se v jednotlivých dortících skrývá. Tačnije, možete koristiti piškote i keks koji vam padnu na pamet, a imaju tu čvrstu strukturu kada se izmrve i pomešaju sa šlagom ili margarinom. Například na svatbách, kde mají sladký koutek s minidezerty.


Lahko pa neoblite napičene kroglice postavite na hladno, da se čokolada, ki je na palčki, strdi in bo vse skupaj bolj fiksirano. Sama cake popse nato serviram v nekoliko težjih kozarcih, ki so precej lepši od stiroporja,vendar zelo stabilni in se cake popsi ne prevračajo. Slastnega okusa, navdušijo mlajše, kot tudi starejše, saj je v vsakem od nas, vsaj malo otroka, ki še vedno obožuje lizike in temu podobne dobrote.


Cake pops , so lizikam podobni slastni grižljajčki na palčkah.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky