Domácí jogurt bez jogurtovače. Za prvé – víte přesně, z čeho se výrobek skládá a můžete se tak spolehlivě vyhnout potencionálně nebezpečným konzervantům, náhražkám, barvivům, dochucovadlům či éčkům. Tak jsem si pořídila jogurtovač, jen musím zítra skočit koupit nějaký lepší jogurt a pustím se do toho Babička dělávala v jogurtovači z kravského mléka, které si doma dojili a to byla velká dobrota - byl mírně do žluta od šlehačky. Tento recept je hlavně pro majitele Sušičky nebo Sous Vide lázní , protože s oběma těmito přístroji je výroba domácího jogurtu možná, dokonce i absolutně jednoduchá.
Někoho může zaskočit kyselá. Doba zrání jogurtu se odvíjí od toho, v jaké teplotě budete vkládat mléko obohacené o jogurt do nádob a skleniček. Pokud už na počátku bude mít mléko kolem °C, pak bude jogurt v jogurtovači hotový za až hodin.
Využijete-li mléko pokojové teploty nebo i přímo z lednice, pak se doba pochopitelně prodlužuje, od 8. POTŘEBNÉ PŘÍSADY: litr mléka - používám přímo od kravičky, nebo kozí, ovčí - zde už ale zahušťuje sušeným mlékem - u kravského toto není nutné. Jedním ze způsobů, jak si doma připravit jednoduše kvalitní domácí jogurt , je použít jogurtovač. Jogurtovač - domácí jogurt.
V něm se udržuje stálá teplota (asi stupňů) po určitou dobu, kterou potřebují jogurtové bakterie pro svůj růst. Na našem trhu je již dnes velký výběr jogurtovačů, za přijatelnou cenu. Tématické fráze: domácí jogurt domácí jogurt se sušeným mlékem domácí jogurt recept recept na domácí jogurt recepty na domaci jogurt v jogurtovaci jak se dělá jogurt domáci jogurt v jogurtovači jak udělat domácí jogurt v jogurtovači recept na domaci jogurt v jogurtovaci domácí jogurt susene mleko domaci jogurty domácí. Zkoušel někdo dělat jogurt ze sojového mléka? Jednou se podařil v jogurtovači ,ale dal jsem tam trochu mléka,bez něho to bylo řídké akorát na žervé poraďte.
Já přidávám sáček vanilkového cukru a trochu cukru mletého a jogurt s živou kulturou. U nás všichni normální mléko bohužel nemůžou. V zimě dám na noc na topení, nebo to šoupnu do peřim s pt lahvemi horké vody a za 4-hodin je hotovo. Dám vychladit, při tom to zhoustne a je jogurt na světě.
Lepší je hned po umíchání dát do skleniček s víčkem, aby se do hotového jogurtu nemuselo sahat. Vydrží tak i více jak týden v lednici. Jak se dělá domácí jogurt bez jogurtovače. Faster No Knead Bread - So Easy ANYONE.
Po vyjmutí z jogurtovače nebo z deky uložím jogurty hned do chladničky, kde je můžu skladovat až dní. Po otevření je třeba jogurt ihned zkonzumovat. A už v pátek se můžete těšit na recepty, v nichž tento lahodný domácí jogurt uplatníte!
Pokud jsme dobře pracovali, musí po uběhlém čase lžíce v jogurtu stát. Bílý domácí jogurt poté uchováváme v lednici při teplotě - °C. Jakmile bude mléko teplé tak, že do něj strčíte prst a nepálí, rozmixujte v něm šlehačem kelímek jogurtu. Bude to napěněné, tak se toho nelekněte. Pak už plníme do skleniček se šroubovacím víkem, pořádně utáhněte a dejte na teplé topení.
V tomto videu vás naučím si vyrobit velice chutný jogurt. Zmíním i všechny možné metody a důležité zásady. Cenově vás vyjde mnohem levněji než kupovaný a při.
Vyzkoušela jsem celou řadu receptů na jogurt , v jogurtovači i bez něj, s cukrem i bez cukru, tento je podle mne ale nejlepší. Dělám už nějakou dobu domácí jogurt v jogurtovači. Používám plnotučné mléko, jogurt a sušené mléko. Jsou dost těžko patrné, ale jsou tam. Za druhé si opravdu pochutnáte, což vyplývá jednak z čerstvosti a jednak z už zmíněné nepřítomnosti éček.
A za třetí zpravidla výrazně ušetříte. Jako třeba na domácím jogurtu. Podívejte se spolu s námi, jak se takový domácí jogurt vyrábí.
Vyrobit si domácí jogurt v jogurtovači není nic těžkého. Poprvé jsem zkusila výrobu z čerstvě nadojeného mléka od místního zemědělce, ale jogurty měly zvláštní „ocas“.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.