pátek 20. května 2016

Kvašák nádoba

Kvašák L pro zvýšení imunity - (Pickles) Kvašák Užívá se ke kvašení zeleniny. Nakrouháte půlku hlávky zelí, přidáte špetku kmínu jednu cibuli a polévkové lžíce nejlépe mořské soli. Přírodní keramický kvašák na zelí pro zdraví. Dodejte si energii vlastní zkvašenou zeleninou.


Kameninová nádoba minikvašák je určena pro přípravu krátkodobě kvašené zeleniny pickles.

Funguje na základě vyvolání kvasného procesu, jež vzniká přidáním soli do zeleniny a následnému vystavení tlaku po určitý časový úsek za vhodných teplotních podmínek (obvykle pokojové teploty). Hrnce,sádláky na sádlo,maso,škvarky, nesmí chybět v žádné domácnosti. Hrnce na na kvašenou zeleninu,pickles, sudy na zelí nádoba na utopence a kvašené okurky.


Kořenicí směs: 1g strouhaného zázvoru, ml rybí omáčky, ml ústřicové omáčky, ml sójové omáčky, palička třeného česneku, svazek nadrobno nasekané jarní cibulky, lžíce třtinového cukru, lžička mletého chilli, lžíce soli. Pickles se připravuje ve speciální sklenici (nádobě), která je vybavená pružinou a stlačuje zeleninu. Nádoba s pružinou na pickles.


V naší nabídce máme plastový hrnec kvašák na pickles s nerezovou pružinou. Umělohmotná nádoba má objem l.

Víčko umělé nádoby je vybaveno pevným zacvakávacím mechanizmem. Výrobek je určen na domácí přípravu zkvašené zeleniny tzv. Víčkem je prostrčena tyčka, která ústí do těžítka, které tlačí na zeleninu. Skládá se z hrnce s gumičkou, těžítka, pokličky s dírkou a dřevěné tyčky. Přikládám návod k použití.


Všechny mnou používané glazury mají atest nezávadnosti pro styk s potravinami. Co třeba vyzkoušet nádoby na kvašení ovoce nebo kvasné nádoby na víno, tzv. Ta správná nádoba na kvašení dokáže zázraky – jako kouzlem budete mít lahodné zelí, nakládané okurky, utopence, hermelíny, ryby a další dobroty. Domácí víno je také delikatesní záležitostí.


Keramický kvašák na domácí výrobu pickles. Potřebného tlaku docílíme zaháknutím gumičky do drážky tyčky. Pokud nemáme mini kvašák , použijeme čtyřlitrovou zavařovací sklenici, postupujeme stejně, na zelný list však postavíme plnou pet láhev či láhev od portského (taktéž plnou) – mají totiž širší dno a přesně projdou hrdlem sklenice. Sklenici přikryjeme utěrkou, necháme při pokojové teplotě 3−dní kvasit.


Potrebujeme kameninovú alebo porcelánovú nádobu. Kvašáky - kdo by neznal okurky naložené v kyselém nálevu? Recepty se na ně dědí z generace na generaci.

Pokud si vaše babička ten svůj hlídá jako ostříž, nezoufejte! Kvašák zakryjte víkem s otvorem na dřevěný kolík. Kolík umístěte do otvoru a gumičkou (upevněnou přes ucha a kolík) ho zafixujte.


Tím vytvoříte potřebný tlak na zeleninu. Kvašák dejte na teplejší a tmavší místo( ne k topení nebo na slunce). Za 3-dní je kvašená zelenina připravená ke konzumaci.


Dej vyhledat kvašák nebo kvašáček. Cena produktu bez dopravy Dostupný do dnů. Provozovatel webu, Roman Haering - Kuchyňské Potřeby, se sídlem Nám.


Zatím nemáte v košíku žádné zboží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky