Jeho příprava je jednodušší, než se může na první pohled zdát, takže směle do toho. Co může být lepší tečkou za slavnostním jídlem, než bábovička plná horké čokolády, která se přímo rozpouští na jazyku? Jakmile toto suflé jednou vyzkoušíte, budete ho chtít pořád dokola. Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima.
Suflé neboli nákyp má pověst sice naprosto lahodného, ale nesnadného dezertu.
Naše verze je ovšem klasicky jednoduchá – a snadno ji zvládnete, i pokud teprve sbíráte cukrářské zkušenosti. Zdeněk Pohlreich si do Paříže jezdí zkalibrovat chutě. Sufle alla cioccolata (Čokoládové suflé). Je tak lehké, čokoládové a prostě dobré, že se to snad ani nedá popsat.
Snadné čokoládové suflé - recept: Nalámanou čokoládu na suflé rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Oddělíme žloutky a bílky. Bílky ušleháme do pevné hmoty.
Ingredience: 1g čokolády 1g hladké mouky 1g krystalového cukru 1g másla g másla na vymazání vejce žloutky kakaový prášek na vysypání Doba.
Cokoladove sufle recepty, které budete milovat. Před tím se pokusil napravit české restaurace v Ano, šéfe! Připravte si podle receptu z pořadu Česko vaří s Pohlreichem recept Zdeňka Pohlreicha Čokoládové suflé již teď na. Za gril se postavil v několika dílech pořadu Šéf na grilu.
Celé vajcia si vymiešame s cukrom,pridáme rozpustené maslo, ako aj rozpustenú čokoládu. Ja som si ju rozpustila v mikrovlnke, môžete aj nad horúcou parou. Před tím, než se budete chtít blýsknout, věnujte někdy půlhodinku zkoušce, která vám dovolí mít pak naostro jistotu a netápat. Půl hodinu zabere celý recept od rozehřívání čokolády s máslem až po vyjmutí z trouby.
Pokud by se dal nějaký dezert nazvat vášnivým, byly by to jistě tyto dekadentní, hořko-sladké, čokoládové fondanty s tekutým horkým srdcem. Vyčarujete je za malou chvilku, ale i tak mám ještě pár triků, jak si trochu usnadnit život. Výborné čokoládové suflé - ideální dezert ke kávě.
Příprava čokoládového suflé je jednoduchá a výsledek skvělý. Troubu rozehřejte na 2°C. Formičky vymažte máslem a vysypte moukou. Vymíchejte na hladkou směs.
Vejce rozklepněte do misky, přidejte cukr, sůl a míchejte, dokud nezískáte jednolitou konzistenci. Přidejte mouku a všechno promíchejte.
Misku na suflé o objemu l zlehka vymažeme máslem. To snad ne, stačí dl :) Ale chápu, že je to překlep. Suflé dělávám a stále mě překvapuje ta vynikající chuť horké čokolády - já totiž suflé podávám buď ihned po upečení nebo ohřáté v mikrovlnce. Existuje velké množství různých receptů na suflé. To pravé francouzské využívá cukrářský krém z mléka svařeného se škrobem, jeho příprava se dá ale obejít, pokud si v kuchyni příliš nevěříte nebo vás tlačí čas.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a postupně přisypáváme hladkou mouku. Vybírejte vyzkoušené recepty na Sýrové suflé podle Pohlreicha, Sýrové suflé, Sýrovo - bramborové suflé, Sýrový hamburger podle Pohlreicha, Čokoládové suflé nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Tak jsem koukla na video a pak jsem to doma uvařila,jak jsem si pamarovala.
Jen jsem dala jen čokoládu () a vajíčka, likér jsem samosebou zapomněla.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.