No já mám gril v troubě , knoflíkem se otočí na takovou značku která je na grilování - u mě je to na knoflíku poslední v řadě a nastavím si na 250°, počkám asi minut, za tu doba se trouba náležitě vyhřeje. Grilovat v troubě není žádná věda. Je naopak dobrým způsobem, jak si rychle připravit chutné kuře nebo kachnu v celku, zapéct sýr či chutnou zeleninu. Funguje to podobně jako venku na ohni, jen s tím rozdílem, že teplo nejde zespodu, ale shora. O kouřovou příchuť se sice ochudíte, ale o zlatou kůrčičku rozhodně.
Budete se divit, měkkost, šťavnatost a chuť.
A olejové stříkance v různých. Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti. Vaření v páře °C, čas minut.
Takže se rozloučím s klasickou poučkou jako z manželské poradny. Pravidlo číslo pro pečení v troubě zní: Umějte (se) překvapovat. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou spirálou ( v troubě , v mikrovlnné troubě kombinované s grilem) nebo žhnoucími kusy paliva (otevřená ohniště). Připravit vepřovou panenku v troubě je velmi snadné, musíte jen dát pozor, abyste ji nepekli příliš dlouho, jinak bude suchá.
Před pečením je vhodné maso nechat marinovat, aby získalo chuť, křehkost, a bylo šťavnatější. Pak ho můžete v troubě buď.
Přísady na marinádu smícháme, dáme na žebra a uložíme na hodin do chladu. Grilujeme nebo pečeme v troubě cca hodinu. Krásně to tu vonělo :-).
Chci vám říct, jak vařit grilování v troubě doma. Toto velmi chutné jídlo se připravuje velmi jednoduše a osloví všechny milovníky grilování. Při úpravě hermelínu v klasické nebo horkovzdušné troubě nebudeme Hermelím grilovat, ale péct.
Máme pro vás v nabídce grilovací kleště, rošty, steakové nože i spoustu dalšího potřebného vybavení. Nechte se inspirovat našimi videorecepty a staňte se opravdovým odborníkem i vy! Vpichový teploměr TFA 14.
Pro jednodušší kontrolu lze díky šipce na vnějším obvodu nastavit cílovou teplotu. Ponořte maso do slaného nálevu, přikryjte fólií a dejte do lednice na dvě hodiny odpočinout. Zatímco se vepřové marinuje smíchejte hořčici a zbývající čajové lžičky tekutého kouře v malé misce. Rychlá akce rychlé roty.
Když uvážíme, že všechno se odehraje v jediném pekáčku, můžem si začít tleskat. To je skvělá představa. Má to snad jenom jeden zádrhel. Nesmíte mít u stolu strávníka, kterému vadí citron. I brambory totiž dostanou příchuť citronu.
Jak grilovat v alobalu maso, ryby a zeleninu.
Alobal by se měl při grilování masa a ryb vždy nejdříve potřít kvalitním rostlinným olejem, při grilování zeleniny je k potření vhodné máslo. Nastavení grilu v troubě vždy závisí na tom, jak jej výrobce přichystal, takže musíte do návodu. Budu ráda,pokud už někdo zkušenost má a poradí.
Deska má dva grilovací povrchy – steakový pro maso a hladký povrch pro pečení zeleniny. Dnes tu pro vás mám poslední video z velikonoční edice. Je to recept na perníčky, které jsou hned měkké, takže pokud máte ještě chuť něco upéct a perníčky jsou to, co vám chybí, doufám, že vás tento recept zaujme a vyzkoušíte ho.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.