neděle 27. prosince 2015

Dva spotřebiče do jednoho komína

Dva spotřebiče do jednoho komínu - poradna, odpovědi na dotaz Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Dva spotřebiče do jednoho komínu. Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Do jednoho komínu můžete vyústit dva spotřebiče , pouze za předpokladu, že jsou v jednom patře, ve Vašem případě tedy můžete zaústit pouze jeden spotřebič. Tedy moje doporučení, stará litinová kamna zaústěte do stávajícího komína a na krbovou vložku Zeus si nechte postavit nový komín pouze z horního patra na střechu.


Dva plynové spotřebiče do jednoho komínu.

Autor: Luděk Šerák Datu02. V takovém případě může být do jednoho společného komína připojeno až takových spotřebičů do podlaží nad sebou. Takový komín bývá nejčastěji řešen jako vzducho-spalinový systém. Mohu připojit dva spotřebiče do jednoho komínu? Takto zapojená soustava teoreticky funguje pouze v případě, že jsou v provozu oba spotřebiče a že v žádné z místností není podtlak.


W každý), rozteč sopouchů musí být nejméně 300mm a účinná výška nad druhým zaústěním minimálně 5m. Do komína mohou být připojeny dvoje kamna, ovšem součet výkonů obou kamen podle normy musí být do 20kw. Teplovodní kotle musejí být samostatně.

Momentálně řeším také podobný problém. Chci si připojit malá kamna, které jsou o patro výš, a zrovna hledám nejlepší způsob vyřezání díry do komínu, aby nepopraskal. Je tedy možno tyto dva spotřebiče provozovat v jednom vyvložkovaném komíně, výška komínu je do 10m (průměr vložky 150), spotřebiče stojí ve stejném podlaží a kouřovody (trubky vedoucí od spotřebičů do komína ) jsou od sebe vzdáleny asi cm-výškově.


Podľa zákona o komínoch môže byť na jeden komín pripojený iba jeden spotrebič. Výnimkou je, keď by boli obidva spotrebiče na jednom poschodí. V takomto prípade môžu byť dva , ale samostatne každý môže mať výkon max 10kw.


Počet připojení je variabilní, závislý na konkrétním návrhu komína , který se odvíjí od světlého průřezu a účinné výšky komína , jmenovitého tepelného výkonu jednotlivých spotřebičů. Lze však připojit do jednoho průduchu i spotřebiče ze dvou pater, pokud bude kominík souhlasit a provede výpočet. Tah komína musí být vždy větší, než ztráty na spalinové cestě, které způsobuje tlak a také ztráty způsobené přívodem vzduchu do spotřebiče (jinak by palivo nehořelo). Vsazují se buď do komínového otvoru pro různé průměry hrdla, nebo mají čtvercovou základnu, která se přišroubuje na horní plochu komína. Hlavice zkrátka zlepšují tah.


V principu je to mechanické zařízení založené na proudění vzduchu, kdy vítr vytváří podtlak a vytahuje vzduch a spaliny ven z komína. K tomu, aby byl kouř nasáván z jednoho komína do druhého, musí být splněny dvě podmínky: – V objektu, kde se netopí musí být podtlak vůči okolí. Komín pak funguje jako větrák, tj.


Ano, je možné připojit lokální spotřebiče do jednoho průduchu - TUTO VARIANTU KONZULTUJTE S REVIZNÍM TECHNIKEM SPALINOVÝCH CEST. Obecně platí, že by každý spotřebič na pevná paliva měl být připojen samostatným kouřovodem do samostatného komínového průduchu.

Stříšky brání vniknutí nežádoucí vody (déšť, sníh) do komína a zvýšení vzdušné vlhkosti. Nesnižují tah a nezhoršují funkci komína, jsou v nerezu s průměrem hrdla 1mm až 2mm a hodí se téměř na všechny typy. Obvykle není možné zapojit dva různé spotřebiče do jednoho průduchu. Proto je třeba postavit buďto dva komíny, nebo sáhnout po levnější variantě – postavit komín dvouprůduchový. Druhý průduch se nám nakonec hodí i jako ventilační – větrací.


Zpravidla nelze do jednoho společného prostoru umístit spotřebiče s atmosférickým hořákem a přerušovačem tahu a spotřebiče s přetlakovým hořákem. Spotřebiče na tuhá paliva: Se jmenovitým výkonem do ( kW ) se považují za lokální spotřebiče , k průduchu komína má být připojen pouze lokální spotřebič samostatným kouřovodem, max. Jedná se o klasický zděný komín s průduchem 150x1mm o celkové výšce m. Tento komín má dva sopouchy.


Proto je kvalita materiálu a dílů použitých při stavbě komína velmi důležitá a zásadní. Vysoce kvalitní materiály zaručují v případě velkých teplotních namáhání optimální funkční způsobilost. Před uvedením spotřebiče do provozu musí být na spalinovou cestu vystavena re­vizní zpráva dle NV č.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky