Umění každého kuchaře je více či méně závislé na vybavení kuchyně a na způsobu přípravy pokrmů. Většinu receptů, nebo samotných surovin můžeme připravovat hned několika způsoby. Například maso lze péct na pánvi, na ohni, na grilu, v alobalu v uhlících a nebo v páře.
Stejně tak zelenina se dá připravit výše uvedenými způsoby. Polovicu ošúpaných banánov nakrájame na kolieska, rozložíme ich na parák vyložený papierom na pečenie a varíme v pare asi minúty. Potom ich presunieme do pohárov, pridáme ďalšie banány, prekrojené v polovici a pozdĺžne nakrájané na štvrtky, a všetko zalejeme čokoládovou penou. Hrozienka necháme odkvapkať. Vaření v páře představuje jeden z vůbec nejzdravějších způsobů přípravy pokrmů.
Hlavní výhoda spočívá v tom, že pokrmy neztrácejí důležité živiny, a tak budete tělu dodávat plnohodnotné potraviny prospívající vašemu zdraví. Maso v hrnci rozprostřeme a není nutné používat žádných tuků. Vaříte-li maso spolu se zeleninou, tak do spodního patra dejte nejprve maso a až nad něho patro se zeleninou, jelikož maso se bude dělat mnohem déle (pára směrem nahoru chladne a proto déle trvá, než potraviny uvaří). Potom je len logické, že človek ktorý má chuť na šťavnatý vyprážaný rezeň nebude spokojný, ak mu dáte parený kus suchšieho bravčového mäsa. Naštěstí žijeme v éře technických výdobytků, která pro vaření v páře přinesla i úžasně praktického pomocníka – elektrický parní hrnec.
Proto, aby se parní hrnec v domácnosti co nejvíc používal, není ani tak důležité mít konkrétní recepty, ale pochopit princip a výhody vaření v něm. Varenie v pare urcite ma nieco do seba. Varil som tak hovadziu polievku. Na pocudovanie sa to podarilo, ale polievocka nebola taka cira, ako pri klasike. No udene, to je nieco ine.
Zmiešame ju s ryžou v nádobe na varenie v mikrovlnke. Jedna malá šálka vychádza ako porcia pre jednu osobu. Celú zmes zalejeme vývarom (diely vývaru : diel ryže), pridáme paradajkový pretlak, olivový olej, hrášok, na plátky nakrájanú salámu chorizo a okoreníme kurkumou, soľou a korením. Jestliže si pořídíte troubu s paměťovou funkcí – má ji naštěstí už většina – máte přímo v přístroji přednastavenou doporučenou dobu vaření a nemusíte nikde skladovat návod k použití.
Stačí jen zmáčknout tlačítko. The Online PARE tool allows students to evaluate placements and complete their practice assessment documentation online. Health Education North West.
Stále více lidí se chce stravovat zdravěji a dietněji. I proto si parní hrnce a trouby pořizuje čím dál tím víc domácností. V takzvaných parních troubách můžete připravovat masitý pokrm i dezert zároveň. Nemusíte se přitom bát, že by jídlo vzájemně načichlo. V parní troubě se vůně ani chutě nemísí.
Jak vařit v parní troubě - cenné rady nejen pro začátečníky. Pro vaření v páře jsou vhodné potraviny nejvyšší kvality. Hlídejte si jen dostatek vody, pravidelně ji během vaření doplňujte.
Aby jste si ukrátili čas vaření některých potravin, nechte je předem odmočit ve vodě. Zeleninu, kterou chcete v páře vařit, nakrájejte na malé kousky. Suroviny skládejte do pařáčku od nejtvrdších po měkké. To znamená, že například mrkev a brambory budou dole, květák a kukuřice spíše nahoře.
Je vedecky dokázané, že príprava jedla v pare patrí k najzdravším spôsobom varenia. Najmä zelenina nestráca hodnotné vitamíny a minerály ako pri štandardnom varení vo vode. Jedlo si ponechá svoju prirodzenú farbu a intenzívnu chuť, takže nemusíte ani toľko soliť či koreniť. Paré began his career as an apprentice to his brother, a barber surgeon.
During this time he developed his ideas. V jednoduchosti je krása. S multifunkční parní troubou ale rozhodně neplatí tvrzení, že co je zdravé, není dobré.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.