středa 22. srpna 2018

Grilovaná zelenina v alobale

Chystáte se na grilování a nevíte co nabídnout vegetariánům a veganům? Nebo byste si dali nějakou netradiční přílohu k masu? Vyzkoušejte tento tip na grilovanou zeleninu, která díky zabalení v alobalu zůstane šťavnatá a přitom chutně opečená.


Jedným zo spôsobov grilovanie je ten, kedy grilujeme plátky mäsa samotné, v zmesi s ďalším mäsom, údeninou alebo so zeleninou či ovocím a to všetko zabalené v alobale. Zmesi pritom môžeme rôzne obmieňať. Alobal na grilovanie musí byť silnejší, prípadne ho dávame dvojito až trojito a pevne zabalíme.

Stačí pár bylinek a oblíbené druhy zelenin. Dejte se do přípravy chutné přílohy. Jedním ze způsobů grilování je ten, kdy grilujeme plátky masa samotné, ve směsi s dalším masem, uzeninou nebo se zeleninou či ovocem a to vše zabalené v alobalu.


Směsi přitom můžeme různě obměňovat. Z oleje, octa, soli a pepře si v misce rozmícháme zálivku, kterou přilijeme nakrájenou zeleninu a vše dobře promícháme. Dáme na plech, rozložíme tymián, posypeme cukrem a poklademe kozím sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na grilu při 2°C asi minut, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne. Možná jste ani netušili, co všechno se dá na grilu připravit.


Grilování, jaké jste ještě nezažili!

Po dvaceti minutách pečení alobal stáhněte, a dopékejte dalších dvacet až třicet minut. Jak na šťavnatou grilovanou zeleninu v alobalu. Do pekáče totiž můžete přidat cokoli od zeleniny přes sýry, uzeniny až po zbytky, jako jsou vařené brambory či těstoviny. Pečená zelenina je výborným doplňkem jakéhokoli jídla v chladných dnech. Můžete s ní obohatit svůj oběd i večeři.


Pro kompletní talíř přidáme vařené obiloviny a trochu luštěnin. Okrem mäsa sa pri použití alobalu veľmi dobre griluje zelenina alebo ovocie, huby a syry. Pre tento článok sme pre vás vybrali najlepších receptov na grilované pochúťky v alobale. Ve směsi obalíme hermelín a ten zabalíme do alobalu tak, aby sklady byly na bocích sýru.


Hermelín v alobalu dáme na rozpálený gril a grilujeme 5-minut z každé strany. Po dogrilování rozbalíme alobal a sýr z něj. Jeden zo spôsobov prípravy môže byť aj grilovanie.


Zelenina nemusí vždy byť len surová. V domácom sporáku stačí aj rúra s “grilom” a výsledok vás môže veľmi milo prekvapiť. Ak máte rúru na stupne, nastavte ju niekde okolo 2stupňov. Podľa toho čo budete grilovať. Trebárs kaleráb, tekvica, alebo zemiaky potrebujú dlhší čas.


V polovici pečenia je vhodné zeleninu premiešať a obrátiť, aby sa každý kúsok upiekol rovnomerne zo všetkých strán. Upečená zelenina by mala byť mäkká, ale chrumkavá so zlatistou farbou.

V malé misce připravíme marinádu z jemně nakrájených bylinek, česneku, červené papriky, soli, pepře a olivového oleje. Hermelín vložíme do dvojvrstvy alobalu a potřeme z obou stran marinádou. Na pečenie v alobale je veľa receptov. Dá sa použiť na prípravu takmer hocijakého jedla v širokej škále kombinácií.


Vo fólii sa pripravujú ryby a hydina, mäso, zelenina , zemiaky a morské plody sú tiež vynikajúce. Ak často používate alobal u vás v kuchyni, isto ste zistili, že aj z praktického hľadiska pomocou neho. Baklažán a cuketu umyjeme a nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na väčšie kúsky. Paradajky umyjeme a osušíme.


Všetku zeleninu dôkladne premiešame s nasekanými bylinkami, olivovým olejom, soľou a korením.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky