Pokličku nezvedáme, aby knedlíky neklesly. Ihned po uvaření knedlíky propícháme vidličkou nebo špejlí, aby z nich unikla pára. Plněné kynuté borůvkové knedlíky na páře podáváme přelité rozpuštěným máslem a sypeme prosátým moučkovým cukrem, komu chutná, přidá nastrouhaný tvrdý tvaroh nebo opečenou strouhanku. Aby byly kynuté knedlíky ve finále opravdu krásně měkké a nadýchané, musíte těstu věnovat náležitou péči. Dřevěnou měchačkou s dírou ho vypracovávejte tak dlouho, než se v těstě začnou tvořit bublinky a přestane se lepit na ní i na stěny mísy, na omak bude pevné a suché.
Recept na kynuté borůvkové knedlíky na páře krok za krokem 1) Příprava surovin.
Ta je chrání před srážející se párou, takže knedlíky jsou pak dokonale nadýchané. Z tohoto těsta jsou kynuté knedlíky opravdu nejlepší. Dělali jsme je vícekrát a na páře jsou opravdu skvělé a to jsme ve vaření teprve začátečníci a máloco se nám takto povede. Vaříme je také na kusu čisté pleny připevněné gumičkou k velkému hrnci a přikryté dalším hrncem.
Tentokrát budou s broskvemi. Knedlíky se mohou vařit ve vodě. Já je mám ale raději vařené v páře , klasicky na pařáčku. Do kastrolu nalijeme trochu vody, vložíme do něj pařáček s plátýnkem, zakryjeme poklicí a počkáme, dokud voda nezačne vřít.
Postupně vkládáme nakynuté knedlíky a pod pokličkou vaříme minut.
Každý je chválí a ta hladká mouka ničemu nevadí, když se to dělá na páře. Tu lehce pomašluju olejem a knedlíky mezi sebou také pomašluju, aby se neslepily. Tématické fráze: kynute ovocne knedliky kynute knedliky kynuté ovocné knedlíky na paře kynuté jahodové knedlíky recept nejlepší kynuté ovocné knedlíky vařené v páře kynute ovocne knedliky recept recept na kynuté ovocné knedlíky kynuté ovocné knedlíky v pare ovocné kynuté knedliky v paře ovocné kynuté knedlíky. Po 10-ti minutách je otočíme. Uvařené kynuté houskové knedlíky ihned propícháme vidličkou, aby se nesrazily.
Přidáte-li do těsta na knedlíky citronovou kůru, dopřejete si nevšední chuťový zážitek. U plněných zase oceníme, že i když z nich něco vyteče, nic se neděje. Jak tedy knedlíky v páře vařit?
Dále potřebujeme hrnec a něco dovnitř, na čem budou knedlíky stát. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na hodinu do tepla nebo třeba na topení. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou propracujeme a vytvarujeme knedlíkové šišky.
Do vroucí vody vložíme kynuté knedlíky tak, že knedlík opět. Droždí rozmícháme s cukrem, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté hrubé mouky a rozmícháme, až vznikne řídké těstíčko – kvásek, který necháme na teple vykynout. Tématické fráze: praskove knedliky houskové knedlíky s práškem houskový knedlík s kypřícím práškem houskové knedlíky s kypřícím práškem práškový knedlík kynuty knedlik z kypriciho prasku houskový knedlík recept houskovy knedlik s praškem kynute knedliky z kypriciho prasku kynuty knedlik s praskem do peciva kynuté.
Ak by nám ešte ostalo viac tekutiny, vydusíme ju. Do takto pripraveného póru zamiešame smotan. Vodu, cukr a droždí necháme v teplé vodě vzejít v kvásek.
Pak přidáme vejce, mouku a sůl a umícháme v těsto. Nakonec přidáme krájený rohlík a chvilku ještě těsto mícháme, aby se rohlík pěkně dostal do t. I když se možná zdá, že tato buchta vypadá jako alpský knedlík, kde chybí pudinková omáčka, tak vás zklamu. Je to můj knedlík s mákem, cukrem a máslem. Udělala jsem jen velmi velké knedlíky , proto je na talíři pouze jeden.
Do takového velkého xxl knedlíka se vejde mnohem více povidel než do malého. Zkuste udělat i vy takové velké a dejte tam. Mezitím si nastrouháme tvaroh, rozpustíme máslo na polití knedlíků a připravíme pařák.
Případně do velkého kastrolu nalijeme vodu, navrch připevníme pevnou gumou plátno, na kterém budeme knedlíky napařovat. Samozřejmě knedlíky můžeme taky uvařit ve vroucí vodě. V každém případě tepelně upravujeme minut.
V míse utřeme droždí s cukrem. Když se kvasnice rozpustí, vmícháme vejce, mouku a postupně i vlažné mléko. Hmotu zpracujeme v hladké těsto, které lehce poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Kynuté borůvkové knedlíky na páře.
Ahoj, kynuté ovocné knedlíky vařím nebo pařím v páře minut a nejlepší na to jsou dvě separačky křížem přes hrnec, přivázané provázkem. Pak je vyhodím a nic nemusím prát.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.