pátek 29. prosince 2017

Složení rohlíku

Rozlišuje se obyčejný bílý rohlík ( makový , kmínový nebo sypaný solí ), celozrnný rohlík a vícezrnný rohlík v závislosti na přidaném posypu, semínkách anebo na druhu použité mouky. Jaké přídavné látky se do těsta přidají, však nevymýšlejí pekaři, ale samostatné firmy, které je mění několikrát v roce podle složení základních surovin a tak, aby mělo pečivo co nejlepší chuť. Ty nejpoctivější firmy jezdí na pole ještě před sklizní a zkoumají chemické složení zrn, aby na základě jeho. Pšeničná mouka, voda, sůl, možná nějaký levný margarín, nic, co by vás na složení obyčejného rohlíku mohlo překvapit.


Za tu cenu od něj nečekáte zázraky.

Tu a tam po něm jistě sáhne vegetarián i člověk, který nechce jíst masné výrobky. Ale zrovna takoví lidé by měli zbystřit, právě do rohlíků nebo housek. Pečivo rohlík recepty, které budete milovat. Bílá mouka – tedy základ tukového rohlíku , je zbavena většiny vitamínů a minerálů.


Proto nemá konzumace bílého rohlíku žádný přínos pro naše zdraví (dodá jen „prázdnou“ energii). Naopak můžeme říci, že při větší a častější spotřebě takového pečiva. S trochou nadsázky se dá říci, kolik tukových rohlíků, tolik možností, jak těsto připravit a upéct.

Pak se podívejte na složení rohlíku z různých obchodů, respektive jiných pekáren v Česku. Zatímco v minulosti stačila mouka, voda tuk, droždí a sůl, dnes jsou pekaři spíše alchymisty. Co bude ve čtvrtek v akci? Každý týden pro vás máme maso, ovoce a zeleninu a spoustu dalšího za super sníženou cenu. Zapomeňte na těžké tašky, dlouhé řady nebo vzdychání nad žalostným stavem zeleniny.


Ty nejkvalitnější a čerstvé potraviny dovezeme až k vašim dveřím. Tématické fráze: sojový rohlík sojový rohlík složení sojový rohlík recept složení rohlíku sojové pečivo rohlík složení složení sojového rohliku recept na sojovy rohlik sojové vločky recepty sojové vločky jemné recepty domácí sojové rohlíky sojové pečivo recept rohlík sojový domaci sojovy rohlik sojový rohlík. Proto pokud máte na takový rohlík chuť, uděláte nejlépe, když si ho upečete sami doma ze směsi bílé a sójové mouky – budete tak mít jejich poměr pod kontrolou. Po konzumaci rohlíku rychle stoupne hladina glukózy v krvi, následkem toho slinivka břišní vyloučí vyšší množství hormonu inzulín a hladina glukózy prudce poklesne, to má za následek mimo jiné hlad.


Není-li energie z rohlíku okamžitě využita, přemění se na tuk a uloží se do tukových zásob. Ano, základních ingrediencí pro výrobu rohlíku je pět, konkrétně se jedná o mouku, vodu, sůl, droždí a olej nebo sádlo. Pravdou je i fakt, že v oficiálním složení může uvedeno být i kolem látek. Autor ale už čtenářům nevysvětlil, že to množství látek je uvedeno kvůli legislativě a uvedeny musí být i látky. Ten z Korunní nikoliv a podle manažera pekárny Piváka Petra Ekerta je jeho složení běžné, přesnější však být nechtěl.


Obsahuje tedy pivní rohlík pivo?

Dá se nicméně usuzovat, že zdejší pivní rohlík (i houska zvaná Pivaska) obsahuje pšeničnou mouku, droždí, tuk a vodu. Anglický rohlík se zapéká se slaninou a sýrem. Je to skutečná pochoutka, zvláště když je ještě teplý. Pivní rohlík je normální rohlík a jeho složení je často stejné jako u běžného tukového rohlíku , ale je štíhlejší, posypaný solí a více vypečený, takže je tmavší.


Je paradoxem, že některé výrobky. V obyčejné housce sníme kromě pšeničné mouky, vody, droždí a soli také tuk. U žitného chleba bývá ve 1gramech gramů tuku, kdežto u bílého rohlíku g tuku. Většinou je pečivo obohaceno olejninami, které přirozeně obsahují rostlinné oleje. Ty jsou však pro nás prospěšné.


Chléb nebo hovorově chleba patří k základním potravinám připravovaným pečením, pařením, nebo smažením těsta sestávajícího minimálně z mouky a vody. Ve většině případů je nutná jedlá sůl a kvásek, který občas nahrazuje či doplňuje pro rychlejší růst kvasnice (droždí).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky