čtvrtek 21. prosince 2017

Česnekové pesto z výhonků

Tématické fráze: česnekové stvoly česneková pasta ze stvolů jak se dela cesnekove pesto pesto z květů česneku cesnekovy kvetni stvol pesto z česnekových výhonků česneková pasta recept pesto z česnekových květů pesto z stvolu česneku česneková pasta pesto z cesnekoveho kvetu pesto z česneku hlávkování česneku pasta z. Z omytých a okapaných česnekových výhonků odstraníme pacibulky a pokrájíme je na kratší kousky. Ty pak dáváme do částech do mixéru, přidáme sůl dle chuti a oleje přiléváme tolik, aby se nám výhonky dobře rozmixovali na pastu s krémovou konzistencí. Jak na pesto z česnekových výhonků.


Omyté česnekové výhonky rozmixujeme v mixéru na hrubo nebo 2x pomeleme ve strojku na maso.

Vzniklou pastu promícháme se solí a přidáme olej pro lepší konzistenci pesta. Zbytek pokrájíme na kratší kousky. Po rozmixování pesto nandáme do skleniček a uchováváme v chladnu. Lenko, pesto jsem už dělala z bazalky a medvědího česneku, ale z výhonků česneku to slyším a vidím poprvé! Přeji krasne léto Vám všem na jih:-)P.


Pasta pesto z česnekových výhonků recepty, které budete milovat. Zelené výhonky česneku omyjeme a 2x umeleme na masovém strojku, promícháme se solí a plníme do skleniček, které dobře uzavřeme a dáme do lednice. Většina zahrádkářů je vyhazuje na kompost.

Tématické fráze: pesto z medvědího česneku pesto z česneku medvědího medvědí česnek pesto medvědí česnek recepty pesto z medvědího česneku recept medvědí česnek pesto recept medvědí česnek recept na pesto z medvědího česneku pesto z medvědího medvědí česnek v kuchyni pesto medvědí česnek domácí pesto z. Hodí se do polévek, bramboráků, pod maso atd. Pesto z klasického česneku má větší ,,říz,, než dnes populární pesto z medvědího česneku. Takto připravené výhonky použijeme podle vlastního uvážení. Ty pak dáváme po částech do mixéru, přidáme sůl dle chuti a oleje přiléváme tolik, aby se výhonky dobř.


U nás se zpracovávají na způsoby, část se zamrazí, většinou. V červnu začíná kvést česnek a na jeho vrcholu se objevuje květenství, které se zaštipuje, aby česnek nevykvetl. Květenství tvoří malá pacibulka a zelený dlouhý výhonek. Výhonky i pacibulky se dají využít v kuchyni jako chutná delikatesa. Výhonky mají jemnou, česnekovou chuť a jejich využití v kuchyni je poměrně všestranné.


Znáte česnekové výhonky? Pro mě to byla docela novinka. Nechtěla jsem to mrazit, tak vzniklo pesto.


Jak využít v kuchyni listy divokého česneku ? Nejlepší bude pesto - samozřejmě podle receptu Romana Pauluse. Takové česnekové pesto můžete podávat s těstovina.

Pesto z medvědího česneku Ve váze s vodou vám čerstvé listy medvědího česneku vydrží až dny, nebo je zabalte do vlhké utěrky a dejte do lednice. Pro uchování je můžete také nasekat a uložit do mrazáku, případně z nich udělat tohle pesto či tinkturu. Obsah: 180g Rok se sešel s rokem a opět nám uzrály. Další sezónní specialita z kategorie – já toho mám na zahradě tunu, dávám to prasatům a koupit si to může leda tak blbej Pražák. Běžně se tyhle výhonky z česneku vylamují, aby se rostlina neoslabovala tvorbou květu.


Celá část výhonku je ale perfektně jedlá. Blanšírování pomůže uchování chuti. Následně nechte pořádně okapat a. Já jsem zvyklá vylamovat výhonky a pak z nich celých dělám pesto - rozmixuji je se solí (g soli na 1g výhonků ) a trochou oleje.


Loni jsem zkoušela i bez soli a začalo to kvasit. Používám stejně jako vy - dávám tam, kam patří česnek (u nás skoro do všeho :-D).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky