Na přípravu přibližně 3ml budete potřebovat: 2ml slunečnicového oleje. Dáme alespoň na dvě hodiny vychladit. Super domácí tatarská omáčka je naprosto jedinečná s pečenými brambory, ale lze ji užít i pečenému masu. Do misky si dáme vaječné žĺtky a horčicu. Ručným mixérom alebo metličkou dobre vymiešame.
Potom pri stálom šľahaní tenkým prúdom prilievame olej, až kým zmes nezačne pomaly hustnúť a nabeať na objeme. Domácí tatarská omáčka - recept: Vejce a žloutek dáme do zavařovací sklenice, přidáme hořčici a ocet. Zašleháme ponorným mixérem. Grilovaný steak vymrštíte do jiné dimenze, když k němu připravíte zajímavé dipy nebo omáčky.
Nenajdeme v ní žádné konzervanty ani přidané aroma. Tatarská omáčka Karlova Koruna se pyšní logem Českých cechovních norem. Za zmínku stojí, že obsahuje nejvíce vaječných žloutků.
Výsledné hodnocení sráží senzorika, ve které byla hodnocena jako průměrná. Proč kupujeme tatarské omáčky vyrobené z podivných věcí, když si můžeme udělat tatarku doma? Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod. Recept na domácí tatarskou omáčku. A hlavně: omáčky mají být silné.
Rajská omáčka s hovězím a domácím houskovým knedlíkem, to je i má parketa. Ve skrytu duše proto doufám, že buditel české gastronomie Zdeněk Pohlreich. Sledujte celou epizodu. Zajímají vás informace o základech řemesla, surovinách.
Vařte jako šéf Vařte jako šéf (3) Zdeněk Pohlreich a jeho škola vaření. Domáca tatarská omáčka je najlepšia, a hlavne viete, čo jete. Potom je aj zemiakový šalát úplne v súhlade so zdravou výživou, a vy si môžete naložiť bez výčitiek ďalšiu porciu.
Majonéza má svá proti a svá pro. Když majonéza, tak poctivá. Odpůrci majonézy připomínají vysoký obsah oleje. Na tatarskou omáčku i na majonézu je tu sice již několik receptů, ale buď se jedná o bezvaječné varianty, nebo se olej přikapává po kapkách za zoufalého šlehání metličkou.
Jen jeden recept zhruba odpovídá tomuto, ale jedná se o základní majonézu. Proto jsem si dovolil přidat recept, podle kterého si dělám tatarskou omáčku já. Maso jsem měla kuličky z mletého zvlášť uvařené. Nutno dodat velice oblíbená.
Hi Kristyna, I really like the tartar sauce. It’s not overpowering and will go well with the trout I made for tonight. Do mixéru dáme vejce a za pomalého chodu přiléváme olej tak dlouho, až vnikne hustá majonéza. Do majonézy vmícháme nadrobno pokrájené okurky a nasekanou cibuli, podle chuti hořčici, sůl a pepř.
Každý môže pridať svoj recept na varenie, hodnotiť recepty, komentovať recepty ostatných kuchárov a kucháriek. V diskusii sa každý môže podeliť o svoje rady, tipy a nápady pri príprave receptov. Nejdůležitější surovinou, z níž je tatarská omáčka připravována, je rostlinný olej.
Ideální je třeba řepkový, který také doporučují jako vhodný pro její výrobu cechovní normy Potravinářské komory. Je z hlediska výživy z běžně používaných tuků nejlepší a.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.