středa 21. října 2020

Strasidelne dyne

Poslední říjnový den jsme pro nejmenší uspořádali dýňování na náměstí. Společné dlabání dýní, pár soutěží, písničky a ponoření se do tmy. Strašidelné dýně Již tradičně jsme se zúčastinili svátku dýní, který pořádá Dům vína.


Téma tohoto ročníku bylo strašidelné dýně, proto jsme nic nepodcenili a za pomoci internetu a vlastní fantazie jsme se pustili do tvoření. Sladké strašidelné dýně, na kterých si pochutnáte 29. Konec října patří svátku keltského původu, Halloweenu.


Slaví se především v anglosaských zemích, ale postupem času se dostal do některých českých domácností. Halloween a dušičky jsou už v nedohledu, a proto jsme si pro Vás připravili článek plný inspirace na tzv. Halloween je znovu za námi, ovšem v pražské botanické zahradě se ještě setkáme s drobnými dozvuky.


Právě v pražské botanické zahradě čekala návštěvníky nádherná, leč trochu strašidelná výzdoba. S vrcholícím podzimem nastává i čas dýní. Vyorat je na poli není jen tak nějaká lecjaká věc a zvláště v letošním suchém roce dýně zdaleka nenarostly tak, jako jindy.


Stačí si vyrobit masky ve tvaru dýně a už můžeme jít strašit. Dnešní den i večer se nám to bude hodit. Cukrová dekorace určená ke zdobení cukrářských dezertů, dortů a zmrzlin.


Dýně o velikosti cca cm. Cena za balení kusů. Hvězda zúčastnit již tradičního a oblíbeného Malovásku.


Blíží se helloween, tak si přijďte vyškrábat do černého podkladu dýni, můžete přidat i pár téměř průhledných duchů. Velkoobchodní odběr je po baleních, které obsahuje 8ks (tj. čtyři sady). Tento sprchový závěs dokreslí atmosféru Halloweenu ve vaší koupelně. Navíc vyřešíte problém s cákanci vody na podlaze okolo sprchy.


DOBRUŠKA – Základní škola Františka Kupky připravila výrobu a následně výstavu strašidelných dýní, do které se zapojili žáci prvního i druhého stupně, učitelé, rodiče i prarodiče. Jen tak pro zábavu, snad i proto, že se blíží Halloween. Teta nám všem přivezla dýně na dlabání. Dětské bavlněné povlečení se svítícím halloweenským vzorem strašidelných dýní před hřbitovem laděné do fialovomodrých odstínů.


Speciální svítivá vrstva způsobí, že některé části povlečení v noci hezky fosforekují. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Svítící dýně jsou tradičním doplňkem Halloweenu.


Lidé si jimi dekorují zahrady, domy i pokoje. A protože magické datum 31. Vás návod a šablony na výrobu svítící dýně. Dýňobraní na třetím oddělení. Vše začalo už v pondělí, na všech odděleních se připravovalo něco dobrého na zub.


Vydlabaná dýně s rozšklebeným obličejem, hrozivým nebo rozesmátým, doprovází nástup pozdní jeseně. Jako ústřední motiv Halloweenu vládne i zábavným pohlednicím a přáním, které se na tento svátek posílají především (nikoli výhradně) v anglofonním světě. Slnečná a teplá sobota vyrezávaniu dýň pri Sĺňave priala. Bufet Dino sa zmenil na tvorivú dielňu, v ktorej vznikli strašidelné aj vtipné výtvory 시민의 불복종 다운로드.


Podvečer sa všetky dyne rozsvietili – vyzeralo to tam ako v blikajúcej galérii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky