pátek 10. července 2020

Sbíjené vazníky návrh

Dřevěné příhradové vazníky , sbíjené vazníky , vazníkové krovy a další běžná pojmenování moderních krovů, které během posledního desetiletí získávají stále na oblibě a to díky nesporným výhodám. Postup montáže pak musí probíhat přesně podle projektové dokumentace. Sbíjené vazníky pomocí hřebíků.


Jednotlivé desky vazníku jsou spojovány pomocí hřebíků. Ten je ale zdlouhavý a celá výroba těchto sbíjených vazníků je neefektivní. Výroba vazníků a dřevostaveb.

Jsme specialisté na vazníky , krovy, tesařské práce, střešní konstrukce a rovněž zhotovujeme celé střechy na klíč. Vyrábíme a montujeme kvalitní dřevěné příhradové vazníky , ale objednat si můžete i klempířské práce, montáž střešních oken a další práce související se střechami. Navrhují se tehdy, jestliže ze statických důvodů již není možno použít prutových nebo.


Nezískáte sice volný obytný prostor, jako v případě použití krovu, ale protože jsou jednotlivé pruty vazníku namáhány převážně osovými silami, můžeme efektivně využít materiál a tím snížit cenu. Pomocí moderního software je minimalizován čas potřebný na vlastní návrh konstrukce, pomocí 3D vizualizací jsou průběžně kontrolovány tvary vazníků, zatížení vazníků a optimalizován návrh dimenzí dřevěných prvků vazníku, velikost a umístění styčníkových desek. Software rovněž generuje potřebnou výrobní.


Vzhledem k zprůmyslnění jejich výroby vytlačily dříve používané sbíjené vazníky ( vazníky s hřebíkovými spoji) a jsou stále častěji používány místo klasického krovu. Vyšší cena styčných desek s prolisovanými hroty ve srovnání s použitím hřebíkových spojů je nahrazena úsporou dřeva, rychlejší výrobou a.

Nejstarší výrobce dřevěných příhradových vazníků ve východní Evropě - výroba od r. Styčníkové vazníky , krovy, střechy na klíč. Tradice, kvalita, zkušenost. Dřevěné vazníky se navrhují až do rozponu m bez vnitřní podpory. Počet hřebíků a jejich průměr určí statický výpočet.


Velkou výhodou je úspora materiálu až a rychlost montáže střechy. Na požádání zpracujeme nezávazně statický návrh střechy a rozpočet na požadovaný objekt -zdarma. Průmyslově vyráběné vazníky se styčníkovými deskami pocházejí ze Severní Ameriky jako náhrada za klasické sbíjené vazníky. Tyto vazníky mají široké spektrum použití: na nosné konstrukce sedlových střech, rekonstrukce plochých střech na střechy dvouplášťové, na halové objekty do rozpětí m bez vnitřní podpory apod. Na zdivo se kladou na předem připravené.


Vazníky se styčníkovou deskou. Ukázka tvorby ceny příhradových vazníků a klasického krovu. Sestavení cenové nabídky a návrh řešení zdarma. Víme, že termíny jsou pro vás důležité.


Navazují další řemesla, prší do chalupy, dodavatelé čekají a nastupují jim další práce, takže pak nemají čas a vše se komplikuje. Cenová nabídka a návrh konstrukce zdarma. Návrh konstrukce a jednotlivých vazníků se řeší využitím programu TRUSS od firmy FINE, který zajišťuje optimální spotřebu řeziva a statický výpočet jednotlivých prvků.

Proč si zvolit sbíjené vazníky jako konstrukci krovu? Využití střešních vazníků bývá zejména tam, kde kde není obytné podkroví. To znamená přízemní domky, patrové domky bez obytného podkroví. V případě využití půdy jako uložného prostoru spodní pásnice vazníku je zároveň nosnou konstrukcí podlahy půdy. Ceník - sbíjené a příhradové vazníky Cena vazníkové konstrukce je ovlivněna především tvarem vazníků, rozpětím a výškou, okapy a přesahy, místem stavby apod.


Cena je vždy individuální , je řešena na základě konkrétní poptávky. V naší pile Lesonice v okrese Třebíč zajistíme návrh , výrobu a dodávku příhradových vazníků včetně instalace na stavbu. Pásové pruty mají obvykle i více vrstev, mezi nimi jsou pak pruty mezipásové a vzájemné spojení ve styčnících je provedeno pomocí hřebíků.


Opíráme se o technologii výroby vazníků pomocí desek s prolisovanými trny tzv. Gang-Nail deskami, který vznikl na konci 50. Díky této technologii je možné vytvářet vazníky i pro náročnější tvary střech. Návrh Příhradové vazníky by se měly pokud možno navrhovat tak, aby síly působily ve styčnících a minimalizovaly se tak momenty v pásech.


Příhradové vazníky Gang-nail umožňují vysokou variabilitu použití pro téměř jakýkoli typ střechy za značné úspory materiálu, rychlého počítačového výpočtu a rychlé výroby, snadné a rychlé montáže, výborných statických vlastností konstrukce a její ekologičnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky