čtvrtek 28. září 2017

Mražené hranolky test

Postup: Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Do mísy nalejte olej, přidejte nasekaný česnek, mletou papriku, sůl, pepř a hranolky ve směsi důkladně obalte. Troubu předehřejte na 2stupňů, hranolky rozprostřete po zapékací misce či plechu s pečicím papírem a pečte je 25–minut dozlatova.


Tyhle hranolky mi trochu připomínají chipsy (nejsou však tak nacucané olejem). Díky tvaru jsou hodně křupavé a oproti jiným hranolkům i trochu sušší (což ale neznamená, že by to bylo na závadu). TV taký test kde porovnávali hranolky smažené v oleji a hranolky fritované a porovnávali obsah tuku - čiže ktoré sú mastnejšie a div sa svete namerané hodnoty boli rovnaké a potom robili aj rezne a dopadlo to úplne rovnako. Hranolky rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem vždy jen v jedné vrstvě, ideálně by na sobě neměly být moc namačkané.


Nejlepší plech na hranolky je takový, který je po celé ploše perforovaný. Připravovali jsme v něm mražené i domácí hranolky , vepřové Stroganoff i brambůrky. V galerii si můžete prohlédnout fritézu i příslušenství. Máte s tímto kuchyňským pomocníkem zkušenosti?


Napište nám o nich v diskuzi pod galerií. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Domácí hranolky ze zeleniny. Ačkoliv špenát nemá zdaleka tolik železa, jak se dříve tvrdilo, je bezesporu zdravý. A ne každý má doma na zahrádce k dispozici čerstvý listový špenát, který je samozřejmě nejlepší.


Je to prohra anebo výhra? Teda ne že by to bylo zdravé, ale dělá se to v té naší nové troubě parádně dozlatova. Rozhodli jsme se to zjistit!


Mražené bramborové výrobky - hranolky , krokety, halušky, bramboráčky. Velmi kvalitní předpřipravené bramborové výrobky. Hranolky , krokety lze připravovat v troubě bez použití oleje. Získejte kvalitní Mražené hranolky v Tesco.


Nakupujte v obchodu nebo online. Doručení dní v týdnu. Sbírejte Clubcard body za váše nákupy. Prostě ty nejlepší hranolky na světě.


Má smysl na ně hledat recept, nebo vždycky vyhrají ty mražené ? Aby nedošlo k mýlce, vůbec se teď nehodlám zabývat hranolky pečenými v troubě — jakkoli mohou být skvělé. Ušetříte tím pár kalorií a zvýšíte tak výživnou hodnotu, ale není. Ukažte mi někoho, kdo nemá rád hranolky. Navzdory tomu, že mají mnoho kalorií, si je čas od času rád dopřeje každý.


Hranolky mají podobu silnějších špalíků a výraznější žluto-hnědou barvu. Chuť bramborová, nicméně s ocáskem oleje. Při smažení je zřejmě používána směs řepkového a palmového oleje, což by vysvětlovalo vyšší obsah tuku a dvojnásobné množství mastných kyselin než u vítěze testu. Jak chutnaly porotě: Pravidelně nakrájené žluté hranolky porotcům voněly po bramborách, v ústech byly spíš křehké a křupavé, jen výjimečně se objevil rozměklý kus.


I chuť měly bramborovou, čerstvou, bez pachuti přesmaženého tuku. Slaná příchuť byla vyvážená, hranolky byly posoleny rovnoměrně. Zřejmě první pokrm, který nás napadne, když se řekne jídlo z „friťáku“. Může se to zdát jednoduché, ale na začátek se vám určitě bude hodit pro fritování bez oleje pár našich tipů.


Pokud vám stačí mražené hranolky , sáhněte po těch, které jsou určené na přípravu v troubě. Hranolky záměrně dostanete nesolené a ochutíte si je dle libosti. Mezi dietology mají obzvlášť špatnou pověst. Hranolky nebudou nikdy zdravé, přesto to není taková katastrofa jako před lety. Najít mezi nimi ty opravdu dobré je ovšem dřina.


Otestovali jsme čtrnáct vzorků smažených bramborových hranolků z jedenácti řetězců rychlého občerstvení. Služby pro výrobce Značení výrobků Navrhneme pro Vás obal a umístíme na něj všechny zákonem stanovené informace Testování potravin Zabezpečujeme odběry vzorků a akreditované nebo neakreditované rozbory potravin i spotřebního zboží HACCP Obstaráme nezbytné formuláře k HACCP a pomůžeme s vyplněním dokumentace Státní inspekce Díky našim zkušenostem Vás. Důležité je snížit množství tuku, které obsahují. Případně se zajímat o jeho složení. K tomu nám pomůže řada kroků.


Musíme si například uvědomit, že mražené hranolky jsou předsmažené, a bývá v nich proto už před samotnou tepelnou úpravou zhruba sedm až osm procent tuku, ne vždy známého původu,“ říká Pavlína Zdeňková Kroužková, nutriční. Jak připravují hranolky v předních restauracích? Populizátor vysoké gastronomie Zdeněk Pohlreich přiznal serveru Lidovky. Café Imperial používají mražené hranolky , především kvůli tomu, že nemá cenu vyrábět něco, co umí udělat někdo jiný lépe.


Souhlasí s tím jeho kolegové a známí šéfkuchaři?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky