Umožňuje získať množstvo užitočných rastlinných probiotických baktérií v chutnom a zdravom jedle. Na výrobu tohto jogurtu netreba žiaden jogurtovač, ale postačí iba nespracované prevarené mlieko a štartovacia jogurtová kultúra. Někdy je označována jako startovací kultura. Jak probíhá taková příprava? Uvedu jeden z uváděných postupů, které se občas mohou v detailech lišit.
K přípravě se používá litr mléka.
Tento litr se smíchá se až 8. Na základe experimentov prekonal jogurt ukážkový nástup do modernej ľudovej medicíny. Bakterie používané k výrobě jogurtu se nazývají jogurtové kultury. TARTOVACIA JOGURTOVÁ KULTÚRA - na výrobu domáceho jogurtu. Mlieko, ktoré získame pomocou tejto kultúry, má originálnu chuť BG jogurtu.
Proti průmyslové velkovýrobě jogurtů v tanku stojí klasický postup: do mléka přidá jogurtová kultura , tento polotovar se ihned stáčí, a zrání pak probíhá až v obalu. Sušená jogurtová kultura je určena pro domácí přípravu jogurtu nebo jogurtového mléka. Struktura klasického jogurtu je pevná, gelovitá, lámavá a na lomu nepravidelná.
Nezahušťuje se škrobem ani želatinou, takže není tak krémový, ale. L kultury jogurtové jsou v mateční kvalitě vhodné pro přímé očkování nebo pro výrobu zákysu. Zákysu se přidává -. K těmto kulturám se nepřidává sušené mléko ani žádné zahuštovadla. Je třeba nějaká ta základní hmota a jogurtová kultura.
No a jogurtová kultura není nic jiného než bakterie mléčného kvašení. Jogurty jsou husté konzistence. Je jedným z najlepších ochrancov imunitného systému, významne pôsobí v črevách. Je to vlastne chov kvasiniek, baktérií a mikroskopických bacilov, ktoré nám jogurt vytvárajú. Vyrobiť si kvalitný jogurt doma bez použitia zvláštnych zariadení – jogurtovačov a živých kultúr či baktérií nie je vôbec tak zložité, akoby sa na prvý pohľad zdalo.
Vyrobíte si ho pritom za zlomok ceny, čo stojí v obchode. Používá se na výrobu jogurtu. Kultura vytváří hustý jogurt, méně. Vhodná i na jogurtová mléka.
Tyto váhy jsou orientační a není to oficiální váha uváděná výrobcem. Vzhledem k tomu, že kultury jsou vyráběny podle okyselující (nebo podobné) aktivity, může se jejich váha v jednotlivých šaržích mírně lišit. Starovací kultura vydá při dodržení návodu litr jogurtu.
Malé množství tohoto jogurtu lze následně opakovaně použít k dalšímu zaočkování.
Probiotická štartovacia kultúra obsahuje originálne probiotické kvasinky na výrobu pravého bulharského jogurtu. Přísady jednoduše vložíte v kelímcích či sklenicích do jogurtovače a za pár hodin je domácí jogurt na světě. Prísady jednoducho vložíte v téglikoch či pohároch do jogurtovača a za pár hodín je domáci jogurt na svete.
Originální bulharské mlékárenské kultury pro přípravu pravého bulharského jogurtu, sýrů, kefíru a mléčných výrobků.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.