Kromě masa se při použití alobalu velmi dobře griluje zelenina nebo ovoce, houby a sýry. Pro tento článek jsme pro vás vybrali nejlepších receptů na grilované pochoutky v alobalu. Chystáte se na grilování a nevíte co nabídnout vegetariánům a veganům?
Nebo byste si dali nějakou netradiční přílohu k masu? Jedním ze způsobů grilování je ten, kdy grilujeme plátky masa samotné, ve směsi s dalším masem, uzeninou nebo se zeleninou či ovocem a to vše zabalené v alobalu.
Vyzkoušejte tento tip na grilovanou zeleninu, která díky zabalení v alobalu zůstane šťavnatá a přitom chutně opečená. Směsi přitom můžeme různě obměňovat. Grilovaná zelenina s náplní. Alobal na grilování musí být silnější, případně ho dáváme dvojitě až trojitě a pevně zabalíme. Veku nakrájíme na plátky, vždy dva a dva plátky spojíme sardelovým máslem.
Vejce a sekanou petrželku rozšleháme v mléce, do toho namáčíme spojené plátky, hned obalujeme ve strouhance a smažíme na pánv.
Maso přenechávám mužům, protože těm to u grilu přece jen sluší víc. Papriky grilujte vcelku. Pak je rozbalíme, oloupeme, rozkrájíme a odstraníme vnitřek. Kukuřici při pečení potírejte máslem. Zeleninu z trouby upečte ve chvíli, kdy potřebujete vyprázdnit lednici.
Do pekáče totiž můžete přidat cokoli od zeleniny přes sýry, uzeniny až po zbytky, jako jsou vařené brambory či těstoviny. Lilek vybírejte vždy menší, stejně jako cuketu, papriku nikdy nekupujte zelenou, cibuli ideálně pouze bílou a žampiony jen pěkné a čerstvé. A když krájíte zeleninu na plátky, ať jsou centimetr silné, nikdy ne tenčí, radí kuchař David Izák, jak nakupovat a připravovat zeleninu ke grilování. Maso, zeleninu či sýr položíme do alobalu a srovnáme v úhledné balíčky.
Balíčky alobalu umístíme na rošt nad žhavé uhlí či popel. Chceme-li, aby grilovaná zelenina nebo ovoce měly pěknou barvu a chuť, fólii před koncem grilov. Mäso, zeleninu či syr položíme do alobalu a zrovnáme v úhľadné balíčky.
Jak zeleninu připravit a jak ji vlastně správně grilovat? Na co byste během grilování zeleniny měli.
Výhody pečení a grilování v alobalu. Největší výhodou je, že se mohou péct i grilovat různé směsi a jídlo je pak pestřejší. Některá jídla se mohou v alobalu nebo miskách z něj i servírovat. V alobalu připravovaná jídla se spíše pečou a tak nejsou osmahnutá nebo dokonce připálená.
Pecena zelenina v alobalu recepty, které budete milovat. Recepty Komenovať Zelenina na grile už dávno nepatrí len do jedálnička vegetariánov, a ak je dobre urobená, aj zásadoví milovníci stejkov siahajú po pestrých a chrumkavých zeleninových lahôdkach. Všetku zeleninu dôkladne premiešame s nasekanými bylinkami, olivovým olejom, soľou a korením.
Baklažán a cuketu umyjeme a nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na väčšie kúsky. Paradajky umyjeme a osušíme. Můžete s ní obohatit svůj oběd i večeři.
Pečená zelenina je výborným doplňkem jakéhokoli jídla v chladných dnech. Pro kompletní talíř přidáme vařené obiloviny a trochu luštěnin.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.