pondělí 15. února 2021

Zavařování v horkovzdušné troubě

Ne každý ví, že zavařování ovocei zeleniny je možné také v troubě – elektrické, plynové či horkovzdušné. Pokud si ale správný postup pečlivě nastudujete, informujete se o hlavních nevýhodách zavařování v troubě a budete experimentovat, úspěchy se brzy dostaví. Ušetří vám docela dost času.


Má ale svá pravidla: Ovoce i zeleninu bez problémů zavaříte v elektrické, plynové i horkovzdušné troubě. Postarejte se o pečlivou sterilizaci sklenic. Ideální je vsadit na sklenice se šroubovacími víčky, anebo sklenice.

Například můžeme použít skleničky od “Kunovjanky” – na. Horkovzdušnou troubu nastavte na 2°C a plech se sklenicemi vložte ve spodní části na rošt. Menší sklenice zavařujte až minut a větší sklenice až minut. V troubě můžeme zavařovat jen se sklenicemi s víčky na závit!


Postup zavařování v klasické elektrické nebo plynové troubě se od horkovzdušné liší jen v nastavení teploty a doby sterilizace. JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ. Já už jinak ani nezavařuji.


Sklenice důkladně uzavřeme čistými a vysušenými víčky.

S TĚMI DRUHÝMI NEMÁM ZKUŠENOSTI, ALE MĚLO BY TO JÍT TAKÉ. Na dno plechu dáme starou. Troubu nastavíme na 250°C. Výhody zavařování v horkovzdušné troubě. Předností zavařování v troubě je kromě časové úspory také absence velkého množství vody.


V troubě je dostatek místa, takže můžete zavařit velké množství sklenic. Poté do nich naskládáme ořechy a zavíčkujeme. Nabízím vám postup na zavařování , u něhož se obejdete bez zavařovacího hrnce a teploměru.


Poradím vám, jak na to. Pokud budete zavařovat takto okurky, tak se nelekejte, že po vytažení z trouby b. Krom nastavení teploty a doby zavařování se postup v plynové či elektrické troubě nijak od horkovzdušné trouby neliší. I v tomhle postupu zavařování , je nejlepší vždy vyzkoušet. POZOR: TENHLE ZPŮSOB ZAVAŘOVÁNÍ DOPOPRUČUJI PRO SKLENICE S VÍČKY NA ZÁVIT! Jak zavařovat v horkovzdušné troubě okurky recepty, které budete milovat.


Tématické fráze: zavařování meruněk v troubě švestkový kompot v troubě zavaření v troubě jak zavařit broskve v troubě kompot z blum horkovzdušná trouba recepty blumy kompot horkovzdušná trouba zavarovani broskvi v troube zavařování blum jak zavařit blumy zavařování meruněk v horkovzdušné troubě horkovzdušny hrnec. Můžete podávat jen tak s chlebem, nebo maso ohřát a udělat rychlý oběd když Vás překvapí návštěva! Můžete se pustit do zavařování , i když nemáte k dispozici speciální zavařovací hrnec.


Sterilizace sklenic Pečlivou sterilizaci zavařovacích sklenic nic nenahradí.

Naplníme do důkladně omytých sklenic a mezitím si nachystáme sladký nálev, kterým budeme třešně zalévat. Nálev: na 1l vody dáme 30dkg cukru a svaříme. Tady máš radu od Pampelišky (z 1. dílu jejího souhrnného seriálu o zavařování ): Sterilizování v troubě Takže - ovoce do sklenic, zalít vroucím nálevem, zavíčkovat, naskládat na plech s vyšším okrajem (ten asi cm) tak, aby se sklenice nedotýkaly.


Třešně zalijeme horkým nálevem a zavaříme. Na internetu jsou informace poněkud protichůdné: na suchý plech - na mokrou utěrku - postavit do vody Různí se i doby a teplota zavařování ( -150C, 20min.-1hodina), takže mám z toho tu větší hlavu vevnitř… Díky za rady a zkušenosti. Zavařujete někdo v troubě ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky