středa 10. února 2021

Vodní kámen v nádržce wc

Usazeniny vodního kamene se samozřejmě netýkají jen záchodové mísy nebo nádržky. Dokonce v koupelně patří vodní kámen mezi největší nepřátele. Pokud se nám však objeví problém s usazeným vodním kamenem v záchodové míse nebo splachovací nádržce , může nám způsobit různé problémy. Kromě zápachu či estetiky.


Močový kámen se pak na takovém povrchu usazuje také mnohem snáze.

Na hladkém povrchu se kámen usazuje hůře. Večer, těsně před tím než půjdete spát z WC mísy vyšťouchejte štětkou veškerou vodu, která v míse zůstává. Místo ní pak nalijte jeden až dva litry octa, a nechte do rána působit.


Pokud se však ještě drží, zkuste jej mechanicky odstranit WC štětkou. V prípade toalety je účinným pomocníkom aj v prípade prevencie. Odstrániť vodný kameň z WC skúste tak, že ocot v noci nalejete priamo do splachovacej nádržky a necháte pôsobiť niekoľko hodín.


Ideálne ak by ste vodu z nádržky vypustili, zastavili prívod vody a naliali čistý ocot.

Jak vyčistit vodní kámen a usazeniny ze záchoda, tedy WC mísy? Nasypte sůl (asi půl sáčku) a nechte působit. Stačí půl hodinky nebo déle. Pak vydrhněte WC štětkou. V případě potřeby možné stejnou věc několikrát zopakovat.


Podomítkový systém toalety začne protékat většinou proto, že se v něm objeví nějaká nečistota, nejčastěji pak dělá paseku vodní kámen. Máme v míse velice silnou vrstvu vodního kamene. Mám v plánu vybrat vodu a něco na to nalít,ale nemám s těmito výrobky na vodní kámen zkušenost,pouze varnou konvici čistím kyselinou citronovou,protože po ní se kámen rozpadne okamžitě a nemusím čekat hodiny až to rozežere ocet či něco jiného. Jenže na ten kámen v toaletě mi kyselina citronová nezabrala,ačkoli jsem. Nejlepší je udržovat vodovodní baterie i umyvadla suché a čisté, což znamená je po každém použití omýt mýdlovou vodou, pak čistou vodou a otřít do sucha hadříkem.


Je to sice poněkud otravné, ale vodní kámen pak nemá šanci. I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit. Naučte se, jak se vodního kamene zbavit rychle a levně.


Obvykle to však není tak jednoduché, abyste se jej zbavili, je nutné jej nechat namáčet v kyselém roztoku hodinu i více. Jak odstranit vodní kámen v WC pomocí chemie.

Na trhu narazíte na celou řadu chemických čisticích přípravků, které jsou určeny pro odstraňování vodního kamene. Za protékání WC obvykle může vodní kámen. Nečistoty a vodní kámen na dně vodního rezervoáru se rozpustí. Proč vlastně splachovací mechanismus závěsné toalety může začít protékat?


Nejčastější příčinou je zanesení mechanismu nečistotami, které omezí volný pohyb plováku. Ten se pak v nádrže nemůže volně pohybovat a nedokáže nádržku dostatečně utěsnit. Bez lidského přičinění byla voda v odstraňování vodního kamene účinnější než různých čističů. Pokud vás trápí vodní kámen , nezbývá než vyhrnout si rukávy a pustit se do boje s pomocí kartáče,“ vzkazuje Hana Hoffmannová. A jak na vodní kámen přímo v záchodě?


Vypadá to, jak kdybych měla záchod špinavý, vůbec to nejde vyčistit. Vodní kámen představoval pro většinu čističů velký problém. Už jsem i vybrala vodu a šroubovákem ten kámen škrábala, ale je to fuška a výsledek není úplně perfektní.


Případně opakovat, ale maminka od mé kamarádky dokonce vytáhla celou skořepinu kamene, se kterým neúspěšně bojovala několik let. V každém případě bude muset někdo vylézt nahoru ke splachovačce, sundat víko, podívat se, jaký mechanismus tam máte a pokud je to tenhle kosmonaut, tak odloupat ze stěny splachovačky usazený vodní kámen a možná trochu poštelovat ramínko s provázkem tak, aby to nedřelo a volně se pohybovalo a zase to může pár let fungovat. Doma se mi nedaří vyčistit řádně WC. Normálně mísu drhnu štětkou, kolikrát nechám čistič v míse přez noc a zas je tam ta špína.


Jsem z toho nešťastná, protože když.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky