čtvrtek 5. listopadu 2020

Výplach nosu přeslička

Detoxikace nosu pomocí bylinného výluhu. Zde máte jeden z možných a účinných způsobů, jak si ulevit díky skvělému pomocníkovi - konvička na výplach nosu. Níže je odkaz, kde ji můžete zakoupit.


Mnozí z vás budou překvapení různými reakcemi. Já sama si tímto pomohla od opakovaných ječných zrn. Takže všem přeji hodně štěstí a výdrž- ta je u tohoto způsobu prevence asi nejdůležitější a je vaší největší devizou.


Roztok naléváme, nejlépe pomocí speciální konvičky, do jedné nosní dírky a druhou nosní dírkou necháme vytékat ven. Hlava je přitom ukloněná ke straně. Postup se opakuje ještě u druhé nosní. Pokud vás výplach nosu zaujal, můžete jej vyzkoušet.


Konvičku pro výplach můžete koupit zde. Ludmila Vyhnánková, Csc. V současnosti se věnuje přednáškové činnosti pro pediatry a střední zdravotní personál.


Pro výplach použijte vlažnou, ideálně převařenou vodu. Do dl vody vsypte g kuchyňské soli a nechte ji rozpustit nebo použijte již koupený izotonický solný roztok. Výplach nosu krok za krokem. Přitiskněte ústí aplikátoru k nosní dírce.


Po celou dobu laváže dýchejte ústy. Lehce se předkloňte a hlavu pootočte na. Provedení je jednoduché a nese s sebou minimální riziko nežádoucích vedlejších účinků.


Procedura výplachu nosu se nazývá nosní sprcha nebo laváž nosu , v systému jógy pak džala nétí (v angličtině Jala Neti). Džalíl Netia, nosní sprcha, laváž nosu , to jsou slovní spojení, která pojmenovávají stejný proces - výplach nosu. První z nich označuje uvedenou proceduru v rámci jógy. Právě jogíni patří k těm, kteří činnost otužování sliznice nosu provádějí po staletí. Tento starý čínský recept doporučuje z hlediska prevence.


Jak vypadá konvička na výplach nosu ? Je velmi lehká, skladná, vhodná i do práce či na cesty, neklouže v ruce, není zde riziko střepů při náhodném pádu. Velmi snadno se s ní manipuluje a je vhodná i pro néti začátečníky. Pomáhá zmírňovat i příznaky alergie.


Možná někdo řekne, že nám jako dětem žádný výplach , resp. Při výplachu totiž dochází k očištění nosních sliznic. Dejte si však pozor při přípravě solného roztoku do konvičky. Aby to osmoticky správně fungovalo, musí být roztok co nejblíže fýzáku, tzn.


Když je to jinak, tlačí to na nosní sliznici a výplach bývá pocitově. Počátkem jara z něho vyrážejí hnědě zbarvené plodné lodyhy, nesoucí spory. Přesličku lze nalézt na oraništích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky