čtvrtek 12. listopadu 2020

Výroba jogurtu v domácí pekárně

Po minutách opět pečeme minuty a zase minut odpočinek, opět minuty pečeme. Pekárnu vypneme a jogurt necháme cca - hodin v pekárně. Od začátku procesu pekárnu neotvíráme. Nejlépe si jogurt připravíme večer a necháme ho v pekárně do rána. Potvrzuji, že výroba jogurtu v pekárně není úplně ideální.


Zvláště, když pekárna nemá na jogurt program.

Různé finty jako spustit 3x těsto a nebo co 3xminut péct na minuty a vypnout u mě moc nefungovaly. Pokud se vám kvůli jogurtu nechce kupovat samostatný přístroj, existuje řada multifunkčních kuchyňských pomocníků, kteří slouží k přípravě pokrmů i nápojů. Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus NEBO jogurtová kultura v prášku (k dostání na internetu) Postup: Na internetu najdete spoustu různých návodů na výrobu jogurtu v domácí pekárně. Mnohde se dočtete, že je nutné vyvařit hrnec, sklenice i lžíci, ale úplně postačí.


Největší výzvou v souboji s domácí pekárnou byl rozhodně vlastní jogurt. Jak je možné, že ho takový malý přístroj dokáže rozmnožit? Princip spočívá v tom, že do čerstvého mléka (kravského, kozího nebo bio mléka) přidáte ml jogurtu s živou kulturou a zahříváte a zahříváte a zahříváte.


Zabydlela se v řadě domácností, kde si pochutnávají na olivovém, ořechovém, hrozinkovém… Byl by to dlouhý seznam, protože fantazii a našim chutím se meze nekladou. Přesto si ještě domácí pekárny schovaly několik trumfů.

Poprvé, když maminka udělala chléb v domácí pekárně , kterou jí nadělil Ježíšek pod stromeček, jsme se nestačili divit. Tak dobrý chléb jsme neměli ani za komunismu. This feature is not available right now. Please try again later.


Ja si svuj domaci yogurt vyrabim z duvodu netolerance laktozy, takze ho nechavam fermentovat hodin, aby se vsechna laktoza spotrebovala, nicmene nejsem si jista, jestli vysoka teplota v jogurtovaci bakterie nenici, coz by znamenalo, ze mi v jogurtu zustava nespracovna laktoza, coz mi vemi skodi. Za druhé – opravdu si pochutnáte, jelikož víte, jak je vámi vyrobená potravina čerstvá. A za třetí – zpravidla velice výrazně ušetříte. Jako například na domácím jogurtu.


Pojďte se podívat spolu se mnou, jak si výborný a hustý jogurt jednoduše vyrobit v domácím prostředí. Domácí jogurt bez jogurtovače krok po. Výroba domácího jogurtu bez jogurtovače - disuse na Dama. Důležitý je základ - aktivní jogurt - fungují Hollandia, Bio jogurty, Choceňský. Ahoj, všimla jsem si, že lidi celkem zaujala moje zmínka o tom, že si dělám vlastní jogurt v domácí pekárně , a chtějí vědět, jak na to, takže jsem se rozhodla udělat podrobný návod.


Jeden den rohlíky, druhý den chleba a třetí den buchty a pořád dokola. Jogurt doma - rady a zkušenosti členů klubu. Málo kdy nechám těsto upéci v pekárně , nějak mě ty tvary rychlí z pekárny neberou. Ale na výrobu těsta je to OK. A když mi to nevyjde a jednou týdně se nějaké pečivo koupí v obchodě, tak stejně ztvrdne a mí všežravci si počkají do druhého dne.


Samotná výroba domáceho jogurtu prebieha takto: Najprv mlieko vylejeme do nerezového hrnca a zohrievame až dovtedy, kým nemá teplotu 80°C (mlieko začne peniť, ale ešte nevrie).

Keď prekročí túto teplotu, odstavíme ho a necháme chladnúť, až do 40°C. Ak budete pokračovať v elektrickej rúre, nemusíte siahať po teplomeri. Dôležité je iba to, aby pri zakrytej pokrievke klesla teplota natoľko, aby kvasinky prežili. My sme na dva litre mlieka pridali jedno balenie 1gramového bieleho jogurtu , avšak neexistujú žiadne pravidlá, ktoré stanovujú pomer.


Recept na kmínový chléb z domácí pekárny krok za krokem 1) Základním pravidlem pečení v domácí pekárně je začít tekutinami. V našem dnešním receptu nejprve nalijeme do míchací a pečící nádoby 5ml vody (Kč). V případě kmínového chleba jsou to veškeré potřebné tekutiny.


Pokud jsme dobře pracovali, musí po uběhlém čase lžíce v jogurtu stát. Bílý domácí jogurt poté uchováváme v lednici při teplotě - °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky