Z čeho vzniká špaldová mouka ? Proč je lepší pro naše zdraví než bílá mouka ? V obchodech si můžeme všimnout, že špaldová mouka je oproti té klasické bílé dražší. Jaký je rozdíl mezi špaldovou celozrnnou moukou a špaldovou hladkou? Je rozdíl i mezi značkami špaldové mouky?
Nicméně špaldová mouka obsahuje méně sacharidů s krátkými řetězci než běžně používaná pšeničná mouka. Některé výrobky ze špaldové mouky, jako je například kváskový špaldový chléb jsou odbornými organizacemi označeny jako bezpečné z hlediska obsahu sacharidů s krátkým řetězcem. Má lehce oříškovou chuť a výrobky z ní jsou výborné. Ze špaldové mouky se dá vyrábět plnohodnotné pečivo.
Je snad trochu tužší, ale s tím si. Aby jste se ale nepřepsali, špaldová mouka nemá méně kalorií než bílá mouka , má je o trochu víc, ale jde tady o to, že špaldová mouka je pro tělo zdravější a plnohodnotnější a tím je snazší stravitelná, podporuje naše zdraví a špaldová mouka dokáže preventivní chránit před mnoha nemocemi. Jak špaldová mouka ovlivňuje zdraví.
Zrno špaldy obsahuje cca 16– bílkovin, zatímco u klasické pšenice je to jen asi.
Také je díky menšímu stupni přešlechtění menším alergenem, a tudíž i reakce na tento druh potraviny je podstatně nižší. Zdravé recepty chutně a jednoduše. Recepty na hubnutí, pro lepší postavu i zdraví.
Naše zdravé recepty vaříme z čerstvých surovin, bez průmyslových polotovarů a chemie v jídle. Ochutnejte zdravé recepty a obohaťte jídelníček. Bílá mouka se tak stává pouhým zdrojem prázdné energie obsahujícím lepek. Pro nasycení budete potřebovat několik kousků pečiva, ale hlad se dostaví velice brzy. Banánová mouka a zdraví – proč ji použít?
Mandlová mouka a zdraví – jaké má účinky a vlastnosti? Podporuje imunitní systém, působí proti chudokrevnosti, zlepšuje trávení a zbavuje nepříjemné zácpy. Zdravá špaldová mouka jako základ. Její cena je sice až několikanásobně vyšší, nicméně stojí za to. Celozrnná špaldová mouka je zdravější alternativou klasické pšeničné mouky, vyrábí se mletím celých zrn pšenice špaldy (Triticum spelta).
Jak pomáhá špaldová mouka našemu zdraví. Snižuje cholesterol a normalizuje hladinu krevního cukru. Díky postupnému uvolňování sacharidů nemá za následek prudké výkyvy glukózy v krvi.
Je vhodná i do redukčního jídelníčku.
Mouka je díky tomu pak bez chemikálií a obsahuje řadu cenných látek – hořčík, vitaminy skupiny B, draslík, mangan, zinek i vápník. Co obsahuje špaldová mouka. U nás v obchodě můžete zakoupit hladkou i hrubou špaldovou mouku v BIO kvalitě. Protože se při její výrobě zpracovává celé zrno, je nezbytné, aby mouka byla BIO. Jinak by totiž mohla obsahovat zdraví ohrožující škodliviny.
Na umělá hnojení však špalda reaguje minimálně a je také. Otruby jsou vysoce účinný kartáček na střevní stěnu, kaše ze špaldy pročistí organismus, dodá energii a netloustne se po ní. Má schopnost vyživovat klouby, kosti a má vliv na kvalitu vlasů, nehtů a pokožky.
Můžete mít pozítří u vás. Skladem u dodavatele Informace o dopravách.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.