Měla jsem skleniček od přesnídávek, jedna mi v troubě vybouchla a další víčka se nechytly, uvidíme zítra, jestli to bude konečný počet, zatím skleničky chladnou. Tématické fráze: zavařování meruněk v troubě švestkový kompot v troubě zavaření v troubě jak zavařit broskve v troubě kompot z blum horkovzdušná trouba recepty blumy kompot horkovzdušná trouba zavarovani broskvi v troube zavařování blum jak zavařit blumy zavařování meruněk v horkovzdušné troubě horkovzdušny hrnec. I přes nepřízeň počasí se nakonec sousedovi urodilo třešní, že nevěděl, co s nimi, tak jsem dostala nejen třešně, ale od manžela i bojový úkol - kompot. Naplníme do důkladně omytých sklenic a mezitím si nachystáme sladký nálev,. Tématické fráze: třešnový kompot třešňový kompot recept kompot z třešní recept na třešňový kompot kompot třešňový třešně kompot tresnovy kompoty kompot tresne recept třešnový kompot třešňový kompot bez cukru trešnovi kompot kompot tresne recept třešnová zavařenina třešňový kompot recepty třešňový kompot v troubě třešňový kompot dia dia.
Vzhledem k tomu, že třešně ztrácí při zavařování barvu, používáme radši třešně tmavší.
Ale i kompot ze světlejších chrupek je výtečný. Příprava nálevu na třešňový kompot : Nálev v třešňovém kompotu upravuje chuť ovoce, vytěsní vzduch mezi plody a umožňuje dobré prohřátí při sterilaci. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, jádřince vykrojíme a ihned vkládáme do studené vody s trochou kyseliny citronové aby nezhnědly. Pak naskládáme do sklenic, do každé jsem dala hřebíčky. Francouzský třešňový koláč.
Bílky ušleháme se dvěma lžícemi studené vody a polovinou cukru na pevný sníh. Jarní kopřivová nádivka s uzeným masem - V mléce máčené, pak vymačkané rohlíky promíchané s mladými výhonky kopřiv, bylinkami, kostičkami uzeného masa, vaječnými žloutky, cibulí, sněhem z bílků a kořením, směs zapečená v troubě ve formě na srnčí hřbet, v zapékací misce nebo v klasickém pekáčku. Zavařování v horkovzdušné troubě recepty, které budete milovat.
Tématické fráze: nálev na angrešt recepty - angrešt angreštová buchta zavarovani srstek co udelat s angreštem buchta s angreštem jak dlouho zavarovat angrešt buchta s angreštovým kompotem zavařovani angreštu v troubě zavařený angrešt recept recepty s angrestu buchta z angreštu angrešt- kompot recept z angreštu recept na.
Kompoty pro rychlou spotřebu. Já zavařuji v troubě tak, že na plech položím hadr, naliji na něj litr studené vody, vložím sklenice na plech tak, aby se nedotíkaly, vložím do trouby, zapnu obě topení na 2stupńů, nechám zavařovat minut. Po minutách obě topení vypnu a ještě nechám dojít v troubě minut. Pak skledice vydělám na prkýnko a přikriji utěrkou namočenou ve studené vodě.
Po té odstavíme hrnec z plotny a necháme sklenice v něm sklenice stát do doby, kdy voda téměř vychladne. Sklenice nakonec otočíme dnem vzhůru. Nejlépe skladujeme v temnu. Příprava: Omyté třešně naskládáme do sklenic a zalijeme studeným cukerným roztokem. Zavíčkujeme je a sterilujeme minut při °Celsia.
V každé nádobě vložte potřebný počet bobulí a poloviční škorice. Pokud najednou v této podobě nemáte skořici, přidejte do každé nádoby lžičku. Nádobu nalijte nahoře s vroucí vodou a nechte minut. Recept na broskvový kompot by rozhodně neměl chybět ve vaší kuchařce a to hned z několika důvodů.
V broskvích je navíc obsaženo velké množství vitamínů, díky kterým v zimě nedostanete chřipku. Ovoce se v mikrovlnné troubě samozřejmě zavařuje v zavíčkovaných sklenicích, které se ale plní tak, aby pod víčkem byla mezera alespoň centimetry. Mikrovlnná trouba se může při přípravě kompotů využít i jinak – ovoce se v ní připraví a pak teprve zavaří klasickým způsobem. Velikonoční kuřecí roláda - Hořčicí potřený plát masa z vykostěného kuřete, pokladený vaječnou směsí ochucenou kopřivami nebo špenátem a dalšími ingrediencemi, zatočený do tvaru rolády, upečený v troubě dozlatova, servírovaný nakrájený na plátky.
Třešňový kompot pro diabetiky.
Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci. Tvarohovo- třešňový dort (käsekuchen) Žloutky utřeme s cukrem, vodou, přidáme kokos a prosátou mouku s kypřícím práškem. Tímto receptem se vydáváme do tepla k moři – navštívíme Řecko. Připravte si na pánvi a pak v troubě tradiční špízy z jehněčího masa servírované s pita chlebem a řeckými tzatziki. Postup je velmi jednoduchý.
Zavařte si také tyto voňavé podzimní plody. Po vychladnutí a přezkoušení sklenice uložíme. Podobným způsobem můžeme upravit i angreštový kompot k rychlému upotřebení. Angrešt po proslazení jen v cukerném roztoku krátce povaříme.
Přitom dbáme, aby se nerozvařil. Teplota v troubě by měla být 2až 2° Celsia, doba sterilizace je přibližně stejná jako u klasického zavařování v zavařovacím hrnci – menší sklenice až minut, větší až minut. V zásadě platí, že měkké ovoce, zeleninu nebo zavařujeme kratší dobu než tvrdé druhy. V pečení kuře na grilu v troubě je hlavní nevýhoda: v případě, že kuře je poměrně velký, je zde riziko, že to nemusí být zcela propektysya. To je důvo proč vaření kuře na grilu se doporučuje zpracovat ptáka do trouby a pečeme některé jeho části - například jemné získané pečení v troubě na grilu kuřecí křídla, nohy nebo stehna.
No to byla jen taková poznámka naokraj, protože když toho mám víc, tak mě to čekání štve.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.