pondělí 12. dubna 2021

Zeleninové chipsy recept

V sobotu jsme náhodou natrefili v Tescu na zeleninové chipsy , jedny byly s příchutí čedaru a druhé s provensálským kořením, oboje byly moc dobrý. Na sáčku bylo napsáno že jsou z červené řepy a celeru, červená řepa převládala. Dneska je budu dělat doma, udělám je z mrkve, červené řepy, bílé ředkve a celeru.


Pokud máte rádi zeleninu, jistě jste si všimli, že se v posledních letech na pultech obchodů objevila řada „zdravějších“ alternativ ke smaženým brambůrkám. Většinou se však jedná o smažené plátky zeleniny.

Na zeleninové chipsy se hodí nejrůznější druhy zeleniny, při výběru se nijak neomezujte, vhodná je řepa, petržel, pastinák, celer, mrkev, batáty, kedlubna, cuketa, ale i listový špenát či růžičková kapusta. Vyzkoušejte klasické i méně tradiční kombinace, možností je celá řada. Od jedno druhových směsí. Podívejte se na vybrané recepty na zeleninové chipsy , které jsou zdravější variantou těch kupovaných.


Domácí zeleninové chipsy pečeme při teplotě 1°C cca minut. Poté teplotu snížíme na 1°C a dopékáme podle potřeby. Chipsy během pečení často kontrolujeme, aby se nespálily.

Vždy záleží na hrubosti plátků. Olej v panvici dobre zahrejeme a opražíme v ňom jednu zeleninu po druhej, aby sme dostali chrumkavé chipsy. Každá zelenina si vyžaduje iný čas prípravy.


Vhodná zelenina na zeleninové chipsy je mrkva, petržlen, paštrnák, kareláb, čierna reďkovka, sladký zemiak, zeler. Zeleninu očistíme a nakrájame na plátky 1mm hrubé. Až na neviem koľkej stránke sa skvel recept českého šéfkuchára známeho z televízie Paprika TV. Celé sa to volal, že Pripravte zdravú oslavu vašim deťom a medzi množstvom receptov som konečne nešiel zeleninové chipsy. Zeleninové chipsy ze susicky recepty, které budete milovat.


Tématické fráze: celerové chipsy celerové chipsy recept chipsy z celeru celerové čipsy celerové lupinky recept na celerové chipsy celerové brambůrky celer chipsy celerové recepty chips z celeru chipsy z červené řepy v sušičce pečené celerové chipsy celerovy chips celerové chipsy - recept celerové chypsi chipsyz celeru celerová chipsy zeleninové chipsy sušené recept. Vložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby vyhřáté na 2stupňů Celsia. Pečeme zhruba až minut, kdy začnou chipsy křupavět a zlátnout.


Doba pečení se musí přizpůsobit množství zeleniny – pozor na spálení! Upečené chipsy ihned konzumujeme (jinak díky soli zvlhnou). Po minutách zeleninové plátky opatrně osušte papírovou utěrkou a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.


Chipsy podávejte se zakysanou smetanou promíchanou s citronovou šťávou a solí.

Recept zeleninové chipsy. Vyberte si recept na zeleninové chipsy a připravte si chutný a výjimečný zeleninové chipsy pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší zeleninové chipsy ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci.


Plech vložíme do trouby a pečeme zhruba čtvrt hodiny. Mezi tím, si připravíme dip. Zakysanou smetanu si trochu osladíme, opepříme, přisypeme pokrájenou pažitku a okořeníme sladkou paprikou. Hotové, upečené zeleninové chipsy osolíme a vychutnáváme.


Už nikdy vám žádný nový recept neuteče. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit. Vyskládejte je na papírové utěrky, posypte je solí a nechte minut stát. Pak je dosucha otřete a vyskládejte na plechy vyložené pečicím papírem.


Chipsy zeleninove recepty, které budete milovat. Bramborové placky s pršutem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky