Péče a údržba o železné pánve. Komentářů Železné pánve – péče o ně se vyplatí. Vypálení železné pánve na sporáku. Pánev zahřejte 3-min na vysoký stupeň, čímž otevřete veškeré póry. Je možné, že železná pánev zčerná a bude mít duhový odstín, to je běžné.
Opatrně vytřete celý vnitřní povrch pánve olejem či speciálním voskem, přičemž si můžete pomoct. Ocelovou pánev, aby vám dobře sloužila a nic se na ní nepřipalovalo, musíte doma nejdřív tzv. Nebojte se, je to snadné. Jak na to, uvidíte na krátké.
Pánev se tak nebude při prvotním vypálení kroutit a deformovat, čímž by došlo k poškození a trvalému znehodnocení pánve. Z železné pánve se vám nikdy nebude odlupovat žádný povrch a ovlivňovat tak chuť připravovaných pokrmů. Díky vysoké odolnosti k extrémním teplotám jsou železné pánve vhodné k rychlému a prudkému orestování masa, hub a zeleniny, přesto si pokrmy zachovají většinu zdraví prospěšných látek. Vynikají extrémní tepelnou vodivostí.
Nabízíme železnou pánev na paellu i pánev na palačinky. Novou pánev je třeba řádně vypálit. N ávod na vypálení železné pánve.
V nabídce máme železné a ocelové pánve od francouzského výrobce De Buyer, z nichž některé jsou opatřeny speciální nepřilnavou vrstvou na bázi včelího vosku. Jak ošetřit litinovou pánev. Litinové pánve , které jsou řádně ošetřeny, vydrží věky a poskytnou vám přirozený nepřilnavý povrch. Nepřilnavá vrstva litinové pánve je vrstva tvořená olejem, který se zapeče do povrchu pánve. Moderní teflonové pánve jsou určené pro dietáře.
Investice tři sta až pět set korun se vyplatí. Taková pánev vás přežije a můžete ji navíc odkázat potomkůčím je starší, tím je lepší. Přirozenou nepřilnavou vrstvu mají po vypálení železné a litinové pánve. Na začátku si sice musíte dát práci s jejich přípravou, potom ale platí, že čím častěji pánev používáte, tím dokonalejší nepřilnavá vrstva je.
To ale neznamená, že nemusíte používat olej, právě ten je zde klíčový. Návod na vypálení pánve před prvním použitíPánev vymyjte běžným saponátovým prostředkem na nádobí a horkou vodou. Po umytí pánev vysušte. Suchou pánev postavte na sporák a velmi silně rozehřejte. Až se olej rozpálí přidejte nahrubo nakrájené plátky syrových brambor se slupkami.
Hlavním důvodem je, že dobře vedou teplo, výsledná chuť jídla je surovější, takže hodně připomíná jídlo z grilu. Přesto, že časem tmavnou, zlepšují se jejich nepřilnavé. Objednací číslo Průměr Výška Cena za kus bez DPH Cena za kus s DPH.
Před prvním použitím je nutné pánev vypálit. Ideální na přípravu steaků, prudké resto e-shop specializovaný na kuchyňské potřeby, zázemí kamenné prodejny. Nerezové nádobí, tlakové hrnce, hrnce, pánve , velké gastro hrnce, pekáče, pečící formy a plechy, váhy, kuchyňské nože a nářadí. Strojově kovaná smažící pánev vhodná ke grilování. Velmi silné a těžké provedení.
Nejlepší způsob využití této pánve je na plynovém sporáku.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.